Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jean-Marc Rouaud

Lance Tongakilo klar för Stockholm Mean Machines

10 DEC 2017 09:20
Stockholm Mean Machines har gjort klart med nya zeeländaren Lance Tongakilo, en spelare med erfarenheter från amerikansk fotboll på tre kontinenter och flera olika positioner.
  • Uppdaterad: 10 DEC 2017 09:26

Lance Tongakilo började spela amerikansk fotboll som 14-åring på Nya Zeeland - och nu, 11 år senare, tar sporten honom till Sverige, Superserien och Stockholm Mean Machines.

Som ung flyttade familjen från Nya Zeeland till Australien, där han spelade både rugby och amerikansk fotboll. Men det var amerikanska fotbollen som låg närmast hjärtat och för att satsa ordentligt på sporten sökte han sig till USA där han spelade först på Pasadena City College och sedan på Cerritos College. 2014 vann han och skolen finalen i Golden State Bowl.

Efter spel på junior college hörde ett par större skolor av sig, som universitet i Idaho. Men av olika orsaker gick resan hemåt igen och i Australien väntade spel på ett av landets "powerhouse" - Gold Coast Stingrays.

Där har den 189 cm långe och 111 kg tunge Lance Tongakilo nått stora framgångar med ett lag som så sent som den 2 december i år vann ännu en mästerskapstitel. 

Lance Tongakilo

2016 var ett särskilt framgångsrikt år för Tongakilo personligen som, förutom att bli mästare med sitt lag också utsågs till defensiv MVP i hela ligan liksom till årets defensiva linjeman, en utmärkelse han skulle få även under 2017.

Spel utomlands lockande i år har Lance Tongakilo också spelat fotboll i Frankrike med laget Cannes Iron Masks som spelar i landets tredjedivision. Där var han med och tog ett ungt och oerfaret lag till semifinal. Med spel som defensiv linjeman, tight end och fullback ledde han laget i touchdowns, mottagningar, sacks, tacklingar bakom line of scrimmage och den som skapade flest fumbles.

En spännande amerikansk fotbollskarriär går under 2018 vidare i Stockholm Mean Machines!

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego