Hoppa till sidans innehåll
Foto: Harald Weidinger

Komfortabla 34–14 mot Uppsala

19 SEP 2020 23:29
Det sprakade inte, men Mean Stockholm Machines besegrade ändå Uppsala 86ers med klara 34–14 (21–7) på Östermalms IP. Lördagens resultat i Superserien Herr innebär att Mean Machines och 86ers möts igen i slutspelets semifinal den 10 oktober.
  • Uppdaterad: 19 SEP 2020 23:29

Timothy Morovick fick fram 23 av 32 passningar för 244 yards och 3 TD:s medan Alpha Jalloh tog emot 7 passningar för 70 yards och 2 TD:s i sin återkomst i Mean Machines-tröjan när Stockholm Mean Machines sprang iväg till en 14–0 ledning mot Uppsala 86ers på Östermalms IP.

I halvtid var hemmalaget Mean Machines i ledning med 21–7, med Morovick och Jalloh inblandade i Mean Machines samtliga tre touchdowns i halvleken.

Uppsala producerade 310 yards framåt i matchen, att jämföra med 33 yards när lagen möttes i omgång två, och stod upp betydligt bättre än senast, särskilt anfallsmässigt. Men det var ändå Mean Machines som gjorde två ytterligare TD:s i den andra halvleken - genom Per Lindelöf och Zee Kazi – medan Uppsala endast gjorde en.

Kazi gjorde sin bästa match i Mean Machines-tröjan med 10 rusher för 93 yards och 1 TD när Stockholm fastställde slutresultatet till 34–14 i en match som inte sprakade men där hemmalagets seger aldrig var i fara. Morovick som QB är ett hot på varje spel, och mot Uppsala sprang Mean Machines dessutom för fler yards (186) än vad man gjort i någon match tidigare i år.

I Mean Machines försvar hade Malcolm Engström som vanligt en bra dag med 8,5 tacklingar, 3,5 tacklingar för förlust av yards och 2 sacks. Denny John hade även han 8,5 tacklingar, med 1 interception och en bruten passning, medan Mateo Florez Cardenas gjorde bra ifrån sig i sin första start som cornerback med tre brutna passningar.

På den offensiva linjen var Eric Blomgren tillbaka i Mean Machines-tröjan och den defensiva linjen var förstärkt med Benjamin Banks Egbudiwe.

Med tanke på resultatet i denna match, kombinerat med Örebros skrällseger mot Carlstad, är semifinalerna i Superserien Herr 2020 nu klara. Carlstad Crusaders tar emot Örebro Black Knights på hemmaplan medan Uppsala 86ers åter får resa söderut till Stockholm för att spela semifinal den 10 oktober på Zinkensdamms IP.

Men innan dess ska den avslutande matchen i grundserien spelas, vilket för Mean Machines del sker på bortaplan mot Carlstad Crusaders på SM-finalarenan Tingvalla IP den 26 september.

Skribent: Peter Nilsson
E-post: This is a mailto link

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll/Flaggfotboll/Landhockey
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

Pinpointer

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Stenhusgruppen

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

SAMARBETSPARTNERS

Mathem

 

Ekmans buss

 

Olofssons bil

 

C.B Trygg Fastighetskonsultation

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Troeng Johansson Consulting

 

Fagersta Brukshotell

 

Alfa Laval Tumba AB

 

Cigab

 

Flow Behave

 

Västertorps Bil och Däckservice

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Trafego