Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Internationell toppmatch när Stockholm tar emot Köpenhamn

24 APR 2019 17:34
I den andra omgången av NEFL tar Stockholm Mean Machines emot Copenhagen Towers på Zinken. Seger för Mean Machines och hoppet om semifinalplats lever vidare. Avspark på lördag den 27 april kl. 15 - en internationell toppmatch du inte vill missa!
  • Uppdaterad: 24 APR 2019 17:34

Stockholm Mean Machines har spelat två matcher under säsongen 2019 så här långt - en övertygande hemmaseger mot Carlstad Crusaders i premiären av Superserien följdes upp av en knapp förlust mot Helsinki Roosters, 19-21, i premiären av Northern European Football League.

Säsongens tredje match spelas nu på lördag, och det är de danska mästarna Copenhagen Towers som gästar Stockholm och Zinkensdamms IP. Förutsättningarna inför matchen, och för att Mean Machines ska få spela vidare i turneringen, är man först måste besegra Towers på lördag, och att Towers om två veckor måste vinna sin match mot Helsinki Roosters. Då kan det gå vägen för Mean Machines, som har ambitionen att fortsätta det internationella spelet under säsongen.

Stockholm visade borta mot Roosters för två helger sedan att laget kan spela med de bästa lagen i Europa, och var två missade extrapoängsspel från oavgjort - och hade bollen i slutsekunderna med möjlighet att vinna matchen. Men det blev en smärtsam förlust för Mean Machines, som nu dock direkt får chansen till internationell revansch.

Man ställs på lördag mot Copenhagen Towers, ett lag som har spelat i Mermaid Bowl, finalen i Danmark, de senaste tre åren och vunnit de två senaste. Att Towers är ett bra lag visade de också förra året då man förra året besegrade Carlstad Crusaders på bortaplan med 44-43 i finalen av Northern European Football League 2018.

Laget, som vann sin premiärmatch i den danska ligan mot Fredrikssund Oaks med övertygande 42-7, leds av den amerikanske QB:n Danny Higgins, och har även en sevärd amerikansk running back, Ahston Heard.

För Stockholms var det Alpha Jalloh som stod för det mesta av anfallsspelet mot Helsinki Roosters med 13 mottaningar för 222 yards och 2 TD:s, en ny stormatch från honom krävs även mot Towers . Mean Machines försvar har redan visat att man kan prestera på en väldigt hög nivå - vilket kommer krävas på lördag för att hålla ett poängglatt danskt anfall i schack.

Det är inte varje dag Zinkensdamms IP står som värd för internationella toppmatcher i amerikansk fotboll, så detta är en match du inte vill missa. Inträdet kostar 100 kronor, gratis för ungdomar och pensionärer, entréerna öppnar kl. 14, avspark kl. 15. Varmt välkommen och heja Mean Machines!

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego