Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

"Inte igen" mot Örebro Black Knights

09 JUN 2018 09:33
Det var inget fel på underhållning som de 404 åskådarna på Zinkensdamms IP bjöds på. Men tyvärr för Mean Machines del var det återigen Örebro som drog längsta strået - 40-35 vann gästerna Black Knights med i ytterligare en nagelbitare lagen emellan.
  • Uppdaterad: 09 JUN 2018 11:50

9 minuter och 58 sekunder kvar

Örebros QB Raleigh Yeldell III springer in en TD, sin andra för matchen, och kvitterar Mean Machines ledning, 27-27, i början av den fjärde kvarten. Mean Machines blockerar dock extrapoängssparken och ställningen är fortsatt oavgjord, 27-27, med mindre än 10 minuter kvar av matchen.

5 minuter och 20 sekunder kvar

Mean Machines metodiska anfallsspel äter upp klockan - men field goal-försöket från 22 yards av Robin Gavelin-Miranda blockeras av Örebros Ceasar Habel och det oavgjorda resultat står sig.

4 minuter och 13 sekunder kvar

Någon i Mean Machines försvar missar sin spelare och Yeldell III hittar fram till en sopren Hjalmar Gertsson på högerkanten. Gertsson springer orörd 61 yards för en TD och Örebro går upp i ledningen, 34-27.

1 minut och 2 sekunder kvar

Mean Machines QB Anders Hermodsson leder laget ner mot plan - och hittar fram till WR Matthew Retzlaff som kämpar, kämpar, kämpar för att få in bollen för en TD, tappar bollen precis vid Örebros mållinjen - men Mean Machines Damien Scanella är där och får tag i den i målområdet! Poängjubel för Stockholm! Och dessutom hittar Hermodsson fram till Retzlaff för en två-poängare. Mean Machines tar åter över den ledning som de haft större delen av andra halvleken, och leder nu 35-34 med 1 minut och 2 sekunder kvar av matchen.

18 sekunder kvar

Kan Mean Machines försvar hålla tätt? Svaret är tyvärr nej. Örebro springer över Stockholm, ledda av den nya amerikanska RB:n Gennadiy "Gena" Adams - som i matchen springer 26 gånger för 222 yards och 2 TD:s. En 36 yards run av Adams sätter upp en  ny TD-passning från Yeldell till Gertsson och Örebro övertar ledningen, 40-35. Det som för 44 sekunder sedan såg ut att bli en underbar Mean Machines-seger har hastigt och mindre lustigt vänts till en "inte igen"-känsla.

5 sekunder kvar

Mean Machines får en sista chans och två spel på sig. På det första hittar Hermodsson fram till Retzlaff som springer ut utanför planen vid Örebros 48 yardlinje. På det andra försöker Hermodsson hittar Retzlaff i Örebros målområde, och Retzlaff har händerna på bollen... men lyckas inte hålla fast i den. Seger Örebro 40-35 och stort jubel på bortalagets sidlinje.

Det här var den andra hjärtskärande förlusten mot Örebro denna säsong för Stockholm Mean Machines. Förhoppningsvis blir det ett tredje möte i semifinalen, som i så fall spelas på Behrn Arena i Örebro.

För övrigt slutade första kvarten 6-0 till Örebro, den andra vann Mean Machines med 21-8 och ledde med 21-14 i paus. Örebros levde på ett tungt springspel där Adams visade varför Örebro har tagit in honom lagom till slutspelet, medan Stockholm levde på ett passningsspel som producerade 283 yards i luften samt enstaka hjälte-rusher av Hermodsson.

Vidare för övrigt gjorde Axel Sarberg i Mean Machines en imponerande match i försvaret och samlade ihop hela 10 tacklingar (7 solo, 6 assists). Också Axel Forsberg och Larenz Abston stack ut på den defensiva linjen i ett Mean Machines-försvar där Kijafa Crumble gjorde comeback. Eric Murphy hade 3 viktiga pass breakups i Örebros försvar där också Cesar Hebel, som alltid, var överallt.

I den andra halvleken hade Mean Machines bollen i 18 minuter och 32 sekunder, mot Örebros 5 minuter och 28 sekunder, men tyvärr räckte det inte hela vägen. I och med förlusten får Mean Machines vänta till kommande helgs matcher, där Mean Machines spelar borta mot Uppsala på fredag kväll, innan vi vet exakt hur slutspelet kommer att falla ut. Men som sagt, revansch borta mot Örebro på Behrn Arena i en semifinal hade ju smakat mumma.

Heja Mean Machines!

MER FRÅN MATCHEN

Statistik, bilder och höjdpunkter från matchen hittar du här

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego