Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Idag är dagen

07 JUL 2018 09:05
SM-final för herrar för första gången sedan 2009 mot ärkerivalen Carlstad Crusaders. Liksom en idrottsfest på Stockholms stadion med två andra nervkittlande matcher. Idag är dagen!
  • Skapad: 07 JUL 2018 09:05

Efter många år i toppen av Superserien har Stockholm  Mean Machines under flera år vandrat i den amerikanska fotbollens motsvarighet till Dödsskuggans dal. Men år är laget tillbaka och spelar idag sin första SM-final sedan 2009 och kan sitt första SM-guld sedan 2008.

En säsong som slutade med 4 segrar och 4 förluster följdes förra veckan upp av en imponerande 35-14-seger på bortaplan mot Örebro Black Knight, vilket gör att laget senare idag springer in på Stockholms stadion för att ta sig an Carlstad Crusaders  i SM-finalen 2018. Men medan Mean Machines är tillbaka på toppen har Crusaders i det närmaste byggt ett ointagligt fort på samma topp och spelar idag för att ta sitt nionde raka SM-guld.

Stockholms Mean Machines har under året byggt sitt anfall på ett starkt springspel  lett av RB Emil Knutsson  bakom en offensiv linje som blivit bättre och bättre ju längre säsongen har gått - på grund av en skada var det i semifinalen mot Örebro dock Erik Säving som främst sprang med bollen. Spelet på marken har kompletterats av stora spel i passningsspelet och mest och oftast har QB Anders Hermodsson hittat fram till WR Matthew Retzlaff. När lagen möttes på Zinkensdamms IP tidigare i vår lyckades Carlstad dock hålla Retzlaff helt utan mottaningar, något Stockholm inte får låta hända igen.

Mean Machines försvar har höjt sig nivåer mot slutet av säsongen och nollade Örebro i den andra halvleken i semifinalen. Malcolm Engström, Jacob Gorecki och Pontus Westman är alla tre nominerade till SAFF Awards 2018 och bland de defensiva backarna har Axel Sarberg, Jesper Gregersson och Kijafa Crumble alla tre förstärkt laget under säsongen.

Carlstad Crusaders - de gick obesegrade genom seriespelet, vann alla matcher, gjorde flest poäng och släppte in minst... det är väl ungefär vad som finns att säga om det.

Men för Mean Machines del spelar motståndet mindre roll idag. Det viktiga är att laget är tillbaka, och att idag är dagen. Det är dags att guldet flyttar hem.

Herrarnas final sparkar av kl. 13, VM-kvartsfinalen mellan Sverige och England kl. 16 och damerna final kl. 19. Men redan från 11 är du välkommen till Stockholms stadion för att värma upp. Nu kör vi!

Preliminära starters

T Jesper Johansson
G Marcel Fondak
C Anders Faläng Karlsson
G Adam Fondak
T Marko Nesovic
QB Anders Hermodsson
RB Emil Knutsson
WR Matthew Retzlaff
WR Damien Scanella
WR Robin Gavelin-Miranda
WR Michael Sander

DL Gogi Vasic
DL Larenz Abston
DL Noghor Jemide
DL Malcolm Engström
LB Jakob Gorecki
LB Pontus Westman
DB Peder Jungstedt
DB Omar Fall
DB Jesper Gregersson
DB Kijafa Crumble
DB Axel Sarberg

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego