Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pal Stalnacke This is a mailto link

Hedersam förlust i premiären

21 APR 2017 23:05
I en match som rycktes sönder av skador och många flaggor - men trots det stundom bjöd på underhållande fotboll - förlorande Stockholm Mean Machines sin hemmapremiär i Superserien 2017 mot Carlstad Crusaders med 8-43 (0-22).
  • Uppdaterad: 23 APR 2017 20:06

Det var laddat för hemmapremiär och Friday Night Football på Zinken! Och så på matchens första spela går snapen över QB Anders Hermodsson huvud vilket resulterar i en safety för gästande Carlstad Crusaders... då kändes det som att detta skulle bli en lång kväll för Mean Machines.

Och det blev det, men mer för att det var en match med många skador - bl.a. utgick båda lagens stjärn-WR:s Jacob Dahre och Tyler McCulloch med skador relativt tidigt i matchen. Spelmässigt höll Stockholm Mean Machines uppe spelet riktigt bra mot ett Carlstad Crusaders som ser jobbigt stabila ut i år och nu har inlett säsongen med tre raka storsegrar.

I halvtid leder Carlstad Crusaders med 16-0 efter TD:s av Marcus Johansson och ovan nämnde Dahre, både efter passningar från Philip Juhlin. Mean Machines försvar spelar bra men anfallet har svårt att klicka. I den andra halvleken utökar Carlstad sin ledning till både 22-0 och 28-0 (genom TD:s av Christian Forsman och André Holgård) - men så händer något! Mean Machines kan reducera till 28-8 efter en 80-yard passning från Hermodsson till WR/CB Omar Fall och för ett tag känns Crusaders mänskliga. Och på spelet efteråt lyckas Mean Machines med en onside kick och - och kunde Stockholm på den efterföljande driven lyckats med en TD till och gått upp till 28-16 så hade vi haft en match. Men så blir det tyvärr inte.

Carlstads försvar håller tätt och anfallet trycker in två TD:s till (genom Olof Flemström och Andre Holgård igen - som utses till matchens MVP för gästerna) och fastställer slutresultatet till 43-8 till Crusaders.

Matchens giganter i Stockholm var i anfallet WR Michael Sander som stod för 5 mottagningar för 127 yards och krigade matchen igen. Marlon Alm ledde försvaret med 9 tacklingar och 1 forced fumble men det var Malcolm Engström som välförtjänt utsågs till Stockholms MVP efter sina 6,5 tacklingar, 3,5 tacklingar för förlust av yards och 2 sacks.

– Ett stort steg framåt. Kul att kunna springa på Carlstad och dessutom få stopp på deras anfall. Självklart finns det massor att jobba på men vi spelar bitvis fantastisk fotboll. Nu vet vi att vi kan spela bra mot de bästa vilket känns enormt bra. Mycket kul att kunna leverera hemma inför storpublik, säger Mean Machines huvudtränare Fredrik Pilbäck.

Hela matchen går att se i efterhand på https://saff.solidtango.com/video/stockholm-mean-machines-vs-carlstad-crusaders-friday-night-football--2

Bilder från matchen går att så här: https://www.facebook.com/pg/StockholmMeanMachines/photos/?tab=album&album_id=1584562941574112

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego