Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Första matchen av två på Behrn Arena

17 JUN 2021 20:55
Lördagen den 19 juni spelar Stockholm borta mot Örebro Black Knights på Behrn Arena i Örebro. Går allt som planerat återvänder Mean Machines till samma arena den 10 juli för att spela SM-final i Superserien Herr 2021.
  • Uppdaterad: 17 JUN 2021 20:55

Det är dags för den andra omgången av en förkortad säsong i Superserien Herr 2021. Och det är en säsong som precis blev ännu lite kortare då Svenska Amerikansk Fotbollförbundet har beslutat att det endast kommer bli en semifinal i årets Superserie Herr. Vinnaren av grundserien gå direkt till SM-finalen den 10 juli, medan lagen på placeringarna två och tre i grundserien möts i semifinal, där tvåan kommer att ha hemmaplansfördel. Laget som placerar sig på fjärde plats deltar inte i slutspelet.

Både Stockholm Mean Machines och lördagens motståndare, Örebro Black Knights, är i högsta grad på jakt efter direktplatsen till SM-finalen då både lagen vann sina säsongspremiärer helgen som gick. Stockholm tog sig an regerande svenska mästarna Carlstad Crusaders på Zinkensdamms IP och i en både underhållande och spännande match kunde Stockholm vinna med 26–22 efter underläge 12–14 i halvtidspausen.

Stockholm förlitade sig till stora delar på ett tungt springspel bakom en stark offensiv linje – Mean Machines hade 149 yards på marken under matchen mot ”endast” 170 passningsyards. RB Timmy Göransson stod för 122 av dessa 149 yards, medan comeback:ande WR Matthew Retzlaff tog emot 113 av de 170 yards som nya QB:n Brett Hunchak passade för i sin premiärmatch i Superserien.

Stockholm släppte till 281 passningsyards mot Carlstad, men spelade bättre i passningsförsvaret ju längre matchen led – både Omar Fall och Ben Prasopsin hade ett par viktiga breaks ups mot Crusaders. På marken var det dock stopp direkt för Crusaders som hölls till 45 rushing yards på 23 försök under matchen. I Alexander Kress, Robin Prevolnik, Nikolas Knoblauch och Ludvig Myrén har Mean Machines en kvartett som är svåra att springa mot.

Örebro å sin sida hade inga problem alls i sin premiär och slog Uppsala 86ers borta med hela 49–0. Om det betyder att Örebro Black Knights á la 2021 är jättebra eller om det är Uppsala som kommer få det svårt i årets seriespel, det får vi en antydan om nu på lördag när Stockholm tar sig an Örebro medan Uppsala åker till bortamatch mot Crusaders.

Lördagens match är match nummer 36 i Superserien för herrar lagen emellan. Stockholm har vunnit 21 av de 35 spelade matcherna och de sex senaste. Som kuriosa kan nämnas att Stockholm har gjort exakt 900 poäng mot Örebro i Superseriens historia - mot endast tre lag har Stockholm gjort fler. (Kan du gissa vilka tre lag det är som Stockholm har gjort fler än 900 poäng mot i Superserien för herrar?)

Lördagens match spelas på Behrn Arena i Örebro med avspark kl. 15. Din biljett till drabbningen köper du på Tickster. Matchen kommer också att livesändas för alla som inte kan vara på plats, vi återkommer med länk.

Heja Mean Machines!

Preliminära starters

QB Brett Hunchak
RB Timmy Göransson
WR Deniel ”Denny” John
WR Per Lindelöf
WR Zishan ”Zee” Kazi
WR Matthew Retzlaff
LT Christoffer Kirk-Johansson
LG Marcel Fondak
C Moritz Schreiber
RG Adam Fondak
RT Albin Svensson

DL Alexander Kreβ
DL Marcel Fondak
DL Vidar Gjermstad
DL Robin Prevolnik
LB Nikolas Knoblauch
LB Ludvig Myrén
LB Alexander Eshagi
DB Ben Prasopsin
DB Omar Fall
DB Axel Sarberg
DB Carl Henriksson

Skribent: Peter Nilsson
E-post: This is a mailto link

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

Pinpointer

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Stenhusgruppen

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

SAMARBETSPARTNERS

Mathem

 

Ekmans buss

 

Olofssons bil

 

C.B Trygg Fastighetskonsultation

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Troeng Johansson Consulting

 

Fagersta Brukshotell

 

Alfa Laval Tumba AB

 

Cigab

 

Flow Behave

 

Västertorps Bil och Däckservice

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Trafego