Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pal Stalnacke This is a mailto link

Förlösande storseger mot Uppsala 86ers

07 MAJ 2017 16:08
Stockholm Mean Machines är tillbaka på vinnartåget med besked. 48-13 skrevs segersiffrorna till mot gästande Uppsala 86ers på Zinkensdamms IP - och Mean Machines QB Anders Hermodsson var inblandad i samtliga sju Stockholms touchdowns.
  • Uppdaterad: 13 MAJ 2017 22:50

Gästande Uppsala 86ers kom till spel utan bl.a. sin amerikanske QB Kieran McDonagh, medan Stockholm Mean Machines gick in i matchen tre raka storförluster som inledning på säsongen och sex raka förluster mot Uppsala 86ers. Men direkt märktes det att detta var Stockholm Man Machines kväll.

Mer än en av de 678 åskådarna på Zinkensdamms IP denna fredagskväll nöp sig nog i armen när Stockholm Mean Machines gick upp i ledning med  28-0 med 1 minut och 12 sekunder kvar av den första kvarten.  Men att Stockholm gjort touchdowns på sina fem första drives i matchen var ingen dröm - det var Anders Hermodsson show!

Drive 1: Anders Hermodsson springer in en touchdown från 31 yards. 7-0 till Stockholm.

Drive 2: Anders Hermodsson springer in en touchdown från 42 yards. 14-0 till Stockholm.

Drive 3: Stockholms Mean Machines kicker Hampus Simon lyckas med en onside kick och på spelet efter hittar Hermodsson fram med en 55-yard passning för en touchdon till WR Fredrik von Tell. 21-0 till Stockholm.

Drive 4: Anders Hermodsson springer in en touchdown från 3 yards. 28-0 till Stockholm. Totalt springer Hermodsson 8 gångar för 101 yards och 3 TD:s i matchen.

Drive 5: Efter att Uppsalas RB Laviolette reducerar till 7-28 genom en 65-yard lång rush längs högerkanten svarar Stockholm och Hermodsson direkt genom att hitta fram till Michael Sander från 35 yards och 35-7 ledning för Stockholm - som i halvlek blir 42-7 efter ytterligare en TD från firma Hermodsson-Sander. Totalt hittar de i matchen fram till varandra med 7 passningar för 179 yards och 2 TD:s.

Efter den fantastiska första halvleken blir inte den andra halvleken lika underhållande - tredje och fjärde kvarten slutar 6-6 och spelas i ett långsamt tempo med många flaggor. Men ingen som var där kommer att glömma bort Stockholms sista TD i matchen där Hermodsson kastar bollen långt ner till höger och efter att den ovala bollen studsat runt på hjälmar och händer tar Kijfa Crumble ner den och springer in slutresultatet 48-13.

Det var en dominant seger där Stockholms anfall hade 57 spel för 546 yards och för första gången denna säsong hade ett springspel att förlita sig på. Stockholms försvar höll Uppsala till 210 yards - och tar vi bort Uppsalas två TD:s på 83 resp. 65 yards så hade Uppsala endast 62 yards på övriga 41 spel.

Chris Rejby ledde Stockholm med fyra tacklingar och en breakup medan Malcolm Engström, Noghor Jemide och Gogi Vasic var giganter på den defensiva linjen . Roligt var också att Stockholms isländska nyförvärv Nikulás Snaer Magnússon nu stått för två sacks på sina två matcher i Mean Machines-tröjan.

Men för alla som följt Mean Machines genom många förluster de senaste åren var detta en magisk kväll som siffror och statistik inte riktigt kan beskriva. Och samtidigt var detta blott match fyra av tio denna säsong - det ska bli väldigt spännande att se hur Stockholm Mean Machines kan följa upp fredagens seger. Närmast väntar lokalderby mot Tyresö Royal Crowns - också det på Friday Night Football, men denna gången på bortaplan i Tyresö.

Bilder från matchen ser du här

Statistik från matchen finns här

Hela matchen kan du se i efterhand här

Heja Mean Machines!

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego