Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pal Stalnacke This is a mailto link

Fjärde raka segern i Superserien

03 JUN 2017 23:27
Stockholm Mean Machines tog under lördagen sin fjärde raka seger i Superserien 2017 när man besegrade Limhamn Griffins med 48-14 (34-7) på Zinkensdamms IP.
  • Uppdaterad: 04 JUN 2017 19:22

Vi börjar med de tråkiga: Limhamns Edvin Henriksson skadade sig så allvarligt i matchen att en ambulans fick köras in på planen för vidare transport till sjukhus. Som tar var kommer det nu under kvällen rapporter om att det inte är någon större fara. Krya på dig Edvin!

Till matchen: de 353 åskådarna på Zinkensdamms IP fick denna eftermiddag se en arbetsstorseger med 48-14 för Stockholm Mean Machines. Odiskutabelt men utan att glänsa. Glänste gjorde dock RB Erik Säving som gladde publiken med 26 tunga rusher för 114 yards, roligt att se!

Det var dock Limhamn som tog ledningen i matchen med 7-0 - Limhamn inledde både den första och andra halvleken med att göra TD:s. Men förutom dessa två drives i början av första och tredje kvarten var inte Limhamn nära att göra poäng igen förrän på sin sista drive i matchen när allt var avgjort. Chris Rejby ledde Stockholms försvar med 4,5 tacklingar (vi minns särskilt pangsmällen mot Limhamns Tomovic) och tre breakups, men det var annars en laginsats av Stockholms försvar mot ett bättre Limhamns anfall än senast (gästerna producerade 284 yards framåt jämfört med 126 när lagen möttes i Malmö).

Stockholms anfall i sin tur höll bollen på marken under stora matchen - och gjorde det bra. Mean Machines sprang under matchen för 204 yards på 40 rusher, mycket tack vare en bra insats av den offensive linjen som håll Limhamn utan sacks och med endast en "TFL". QB Anders Hermodsson fick "endast" fram 9 passningar under matchen - men fyra av dem gick för TD:s, tre av dessa till WR Omar Fall.

Stockholms gjorde TD:s på sju av sina första åtta drives, men ändå var känslan efter matchen att det fanns mer att hämta och att allt inte stämde till 100 procent. Flera tappade passningar från Stockholms mottagare bidrog till den känslan. Men att göra 48 poäng och ändå inte känna sig helt tillfreds är ju faktiskt väldigt tillfredsställande i sig.

Matchen i sig blev aldrig riktigt spännande -fter en jämn första kvart, efter vilken Stockholm var i ledningen med 14-7, avgjorde Mean Machines matchen i den andra kvarten då de gick upp i ledningen med 34-7 efter 20 obesvarade poäng. Den andra halvleken blev mer av en transportsträcka, där Omar Fall bidrog med stjärnglansen genom att ta emot två ytterligare TD-passningar - han har därmed sex TD-mottagningar under säsongen.

Bilder från matchen kan du se här

Matchstatistiken hittar du här

Efter fyra raka segrar är Stockholm Mean Machines i princip klara för slutspel. Men tre väldigt viktiga seriematcher återstår:

  • borta mot Carlstad Crusaders: läge för Stockholm att visa att avståndet till seriens dominant har krympt!
  • borta mot Uppsala 86ers: bortamatche mot laget som Mean Machines slåss om tredjeplatsen i serien med.
  • hemma mot Tyresö Royal Crowns: lokalderby, och titeln Kungar av Stockholm står återigen på spel.

Först ut är borta mot Carlstad lördagen den 10 juni kl. 15. Heja Mean Machines!

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego