Hoppa till sidans innehåll

Ett halvt fall framåt i Karlstad

16 APR 2018 23:24
I tredje kvarten såg det ut som att en skräll var möjlig, men det blev inget trendbrott - Carlstad Crusaders blev återigen för svåra i lördagens bortamatch i Superserien. Stockholm Mean Machines fick återvända till huvudstaden med en 41-20-förlust.
  • Uppdaterad: 28 APR 2018 17:26

En bortamatch mot Carlstad Crusaders är en svår nöta att knäcka, och inte blir det bättre av en halvbra matchledning. Och det var precis vad Stockholm Mean Machines fick när man gästade Österholmens IP under lördagseftermiddagen.

Hemmalaget och regerande svenska mästarna Carlstad kan flytta bollen med relativ lätthet kan ta lednigen med 7-0 i den första kvarten, och tidigt i den andra utökar de också ledningen till 13-0. En 45-yard lång passning från QB Anders Hermodsson till WR Damien Scanella landar som en vänlig blixt från en klarblå himmel för Mean Machines del, och sätter upp en TD-passning från Hermodsson till Matthew Retzlaff, den senares andra TD på lika många matcher.

Men den lyckan varar endast en kort stund - Carlstad svarar direkt ed en TD (20-6), en interception på Hermodsson och därefter ytterligare en TD (26-6). Och inte nog med det, med dryga två minuter kvar av första halvleken, när Mean Machines jagar en reducering, kan Carlstads amerikan Julius Rucker ta en interception på egen 30-yardslinje och springa hela vägen för den TD som gör ställningen till 33-6 till hemmalaget i halvtid.

Mean Machines spelar inte dåligt, men Carlstad är mycket bättre. Men så i tredje kvarten tänds hoppet!

På Mean Machines första drive i den andra halvleken springer Hermodsson in 12-33 från 4 yards ut, och på avsparken därefter lyckas man med en onside kick. Och snart efteråt kan RB Emil Knutsson springa in en TD och göra 20-33. Och så stoppar Stockholms försvar Carlstad på fjärde försöket och tar över bollen på hemmalagets 46-yardslinje.. ... Där och då känns det som att det kan gå!

Men Crusaders Julius Ruckers andra interception i matchen tar kål på Mean Machines momentum och på den riktiga dramatiken i matchen. I fjärde kvarten utökar Carlstad till 41-20 vilket också blir slutresultatet.

 Vi hade mycket bättre energi och engagemang från både spelare och ledare i andra halvleken, en halvlek som vi också vinner poängmässigt. Skönt att tidvis kunna stänga ner deras anfall och att också kan flytta boll. Men för att rubba Crusaders behöver vi minimera missten och vara bättre än 1 av 9 på tredje försök. Men den onödiga respekt vi tidigare har haft kan vi lägga bakom oss och vi ser fram emot att ge Carlstad en ordentlig match då de kommer till Zinken i maj, det kommer bli en spännande säsong, sammanfattar Mean Machines huvudtränare Fredrik Pilbäck matchen.

För Mean Machines finns lite tid för att slicka såren efter förlusten, redan på fredag kväll gästar Uppsala 86ers Zinkensdamms IP i en spännande Friday Night Football-matchen. Avspark kl. 19, varmt välkommen!

MER FRÅN MATCHEN

Statistik, bilder och höjdpunkter från matchen hittar du här

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego