Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Dubbelmöte mot Örebro väntar för obesegrade Mean Machines

02 SEP 2020 17:41
På Behrn Arena i Örebro på lördag och i Stockholm lördagen efter. När Superserien Herr 2020 är på väg att nå halvtid är det ett dubbelmöte mot Örebro som står närmast på programmet för Stockholm Mean Machines. Matchen på lördag sparkar av kl. 15.30.
  • Uppdaterad: 02 SEP 2020 17:41

Stockholm Mena Machines har inlett Superserien Herr 2020 med två raka vinster, vilket innebär att lagets segersvit nu är uppe i 15 raka matcher.

Premiärvinsten hemma mot Carlstad Crusaders följdes upp av en klar 41–0-seger på bortaplan mot Uppsala 86ers förra helgen. Matchen mot Upspala såg inledningsvis ut att kunna bli en jämnt tillställning men mot slutet av den första halvleken sprang iväg bortalaget Mean Machines iväg med matchen och övertygade både i anfall och försvar.

Efter de två spelade omgångarna har Mean Machines sett till statistiken Superseriens överlägset bästa anfall med 312,5 yards och 29,5 poäng per match.

I konkurrens med Örebro har Mean Machines även Superserien bästa försvar med 128,5 yards och 6 poäng tillåtna per match.

I Stockholm Mean Machines hittar vi också Superseriens bästa passare i Timothy Morovick med 227 yards, 2 TD:s. Liksom Superseriens ledande rusher i Timmy Göransson med 105 yards och 1 TD, och Superseriens främsta passningsmottagare i Per Lindelöf med sina 8 mottagningar för 147 yards och 2 TD:s.

Den senare missar dock lördagens match, och ersätts i startuppställningen av Robin Gavelin Miranda.

Linebacker Leon Littfinski är näst bäst i Superserien Herr 2020 efter två spelade matcher med 15,5 tacklingar, medan Malcolm Engström är bäst med 4,5 tacklingar för förlust av yards.

Örebro å sin sida har inlett säsongen med en hemmavinst mot Uppsala, vilket följdes upp av en bortaförlust mot Carlstad. Laget har spelat stora delar av säsongen utan sin skadade amerikanske QB, men förstärkte positionen med britten Dammy Agbabiak inför matchen mot Carlstad. Laget har ett starkt försvar med många namnkunniga spelare tillika landslagsspelaren Kasper Wedberg som running back.

När lagen möts på lördag är det möte nummer 34 lagen emellan i Superseriesammanhang. Mean Machines har vunnit 19 av 33 spelade matcher, liksom de fyra senaste. Men innan dessa fyra matcher har Mean Machines haft svårt för Örebro på senare år - faktum är att Örebro vann båda matcherna lagen emellan så sent som Mean Machines guldsäsong 2018.

Stockholm Mean Machines har haft en del sjuka spelare under veckan som testas för att säkerställa att de är spelklara till på lördag. Men oavsett vilket lag Men Machines ställer upp med kan vi räkna med en spännande och intensiv tillställning där båda lagen kommer vilja ta ytterligar ekliv mot den hägrande SM-finalen den 24 oktober.

Heja Mean Machines!

Preliminära starters

OL Anders Faläng Karlsson
OL Christoffer Kirk Johansson
OL Albin Elweskiöld Svensson
OL Adam Fondak
OL Leo Bronse
QB Timothy Morovick
RB Timmy Göransson
WR Edvin Almeida Taborda
WR Felix Grönqvist
WR Ben von Jagow
WR Robin Gavelin Miranda

DL Malcolm Engström
DL Gogi Vasic
DL Marcel Fondak
DL Morgan Hjort
LB Robin Prevolnik
LB Ludvig Myrén
DB Carl Henriksson
CB Omar Fall
CB Thomas Anthony Marques Silva e Costa Anessiadis
S Denny John
S Paul Seifert

Skribent: Peter Nilsson
E-post: This is a mailto link

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

Pinpointer

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Stenhusgruppen

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

SAMARBETSPARTNERS

Mathem

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Troeng Johansson Consulting

 

Fagersta Brukshotell

 

Cigab

 

Flow Behave

 

Västertorps Bil och Däckservice

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Trafego