Hoppa till sidans innehåll

Dramatisk seger i säsongsavslutningen

25 JUN 2016 23:05
Stockholm Mean Machines avslutade Superserien 2016 på bästa sätt. I den sista matchen för säsongen besegrades STU Northside Bulls på bortaplan med 17-14, efter 17-0 i halvlek. Stockholms TD:s gjordes av Frank Tae och Zach Anderson.
  • Uppdaterad: 26 JUN 2016 15:37

Stockholm kom till spel i sin sista match för säsongen med en vinst mot just STU Northside Bulls i bagaget. Två veckor tidigare blev det 30-28 när lagen möttes på Zinkensdamms IP och när de nu möttes på Bergshamra Arena blev matchen inte lika välspelad, men minst lika spännande. Och för andra matchen i rad vann Stockholm Mean Machines mot rivalen i norr!

Datumet var torsdagen den 23 juni, platsen ett varmt Bergshamra och matchen började med två försvar som spelade bra, men där Stockholms anfall snart tog över. Och första halvleken skulle helt gå i Mean Machines färger. I sin andra drive för matchen når en tippad pass från Zach Anderson (som slutar matchen med 13 av 24 passningar för 157 yards och 1 interception) fram till den osannolike mottagaren Daniel Bruhn som kan ta emot bollen på STU:s 2-yardlinje. Därifrån trycker Frank Tae in 7-0 till Stockholm Mean Machines!

Mean Machines utökar sin ledning nästa gång de är i anfall efter ytterligare en balanserad och fin drive. Denna gången är det Zach Anderson som trycker in bollen från 1 yard ut bakom en fina blockeringar av Milos Nestorovic och resten av Stockholms offensiva linje. Innan halvleken är slut ökar Jakob Gorecki på Stockholms ledning till 17-0 efter ett 39 yard långt field (som hade varit bra från minst 11 yards till).

Vi som sett de flesta av Mean Machines-matcher under de senaste åren får gnugga oss i ögonen när Stockholm går till halvtidsvila med en 17-0 ledning. Stockholms försvar håller tätt och anfallet spelar jättefin fotboll - kan detta verkligen fortsätta hela matchen ut? Svaret på den frågan är nej. För den andra halvleken tillhör STU Northside Bulls.

Hemmalagets återkomst börjar när Zach Anderson tappar bollen på ett springspel. STU:s MVP i matchen, Simon Eriksson, plockar upp bollen och returnerar den hela vägen för en 60 yard lång touchdown för hemmalaget och 6-17 på resultattavlan.

Stockholms anfall försöker springa ut klockan och Mean Machines MVP Frank Tae skrapar i matchen ihop 21 springspel för 87 yards och 1 TD. Men anfallet stannar upp, vilket bli ett återkommande tema i den andra halvleken. Goreckis punt går hela vägen ner till STU:s 2-yardslinje, men inte ens det hjälper. För därifrån slår STU till med en 98-yard lång drive som slutar med en touchdown av WR Gaston Gunnberg Querat. Den efterföljande tvåpoängaren av Ludvig Persson gör ställning till 14-17 med 9 minuter och 30 sekunder kvar av matchen.

I detta läge så känns det som att segern är på väg att rinna Stockholm ur händerna, men Stockholms försvar kämpar på och stoppar STU:s anfall. Och när Stockholm får tillbaka bollen med 4 minuter och 16 sekunder kvar av matchen har de chansen att springa ut klockan och matchen. Men detta lyckas inte och Stockholm tvingas punta igen med dryga minuten kvar av matchen.

En sista drive för att vinna matchen är vad STU:s anfall har framför sig. Men händelserna från lagens senaste möte upprepar sig. Nu, liksom då, bestämmer sig STU för att satsa allt på ett kort och chansa med en lång passning neråt plan. Förra gången var det Kijafa Crumble som vann matchen åt Stockholm med en matchavgörande interception - denna gång är det Max Lindvall. Jublet stiger på Stockholms sidlinje när Max tar hand om bollen och när det står klart att Stockholm därmed kan "knäa ut" matchen!

17-14 till Mean Machines slutar tillställningen och Stockholm vinner därmed sina två avslutande matcher och slutar på en sjätteplats i Superserien 2016.

Om känslan efter den första segern mot STU var eufori så var det denna gången mer en känsla av harmoni och tillfredsställelse. Ett favorittippat (av de flesta) Stockholm infriar förväntningarna och vinner machen, laget undviker sistaplatsen och spelet mot slutet av säsongen lovar mer inför 2017. Skutan är på väg åt rätt håll och hur bra känns inte det?

Första halvleken denna kväll spelade Mean Machines sin bästa fotboll på länge, medan den andra halvleken var en övning i att stå emot när det blåser - och Mean Machines stod emot! En säsong som började i moll avslutades i dur!

Förutom tidigare nämnda spelarstatstik så är det noterbart att Kijafa Crumble har 5 mottagningar för 73 yards, liksom 2 tacklingar och 1 interception, i matchen. Jakob Gorecki kunde, förutom två XP-sparkar och ett field goal, räkna in ytterligare en sack, vilket ger honom 7 för säsongen, näst flest i Superserien 2016.

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego