Hoppa till sidans innehåll

Den bästa känslan av alla

11 JUN 2016 17:11
Det tog 670 dagar - men igår vann Stockholm Mean Machines igen. Och vilket match som 30-28-segern mot STU Northside Bulls blev!
  • Uppdaterad: 14 JUN 2016 10:49

Fördelen med att vinna sällan är att varje seger blir så mycket större. Och så var det fredagen den 10 juni. Senast Stockholm Mean Machines vann en match i Superserien var den 10 augusti 2014 då STU besegrades med 8-7 på Östermalms IP, men igår vann Mean Machines igen och det var länge sedan vi såg så stora känslor på Zinkensdamms IP.

Men vi tar det hela från början.

380 åskådare hade sökt sig till Zinken denna regniga fredagskväll och TV4 Sport var på plats och sände live. Det kändes redan från början av denna match var lite speciell. Och redan på matchens andra spel kan Stockholms Axel Sarberg ta en interception och ge Stockholms anfall ett bra läge. Men Jakob Goreckis field goal, som skulle ge Stockholm ledning i matchen, går till höger om målstolparna.

Men det är ändå Stockholm som tar ledning efter att Mean Machines försvar ger bollen tillbaka till anfallet och efter att QB Zach Anderson hittar WR/DB Kijafa Crumble helt sopren en bit ner på planen. Anderson och Crumble var Stockholms två giganter i anfallet denna kväll - Zach får fram 15 av 22 passningar för 260 yard och 3 TD:s liksom 22 rusher för 70 yards och 1 TD. Crumble å sin sida samlar ihop 8 mottagningar för 118 yards och 2 TD:s liksom, och detta skulle visa sig bli helt matchavgörande, 2 interceptions.

Men vi kommer till dem senare.

Vi är kvar i första kvarten när STU reducerar Stockholms ledning till 7-6, liksom när Mean Machines svarar direkt. Denna gång är det Fredrik von Tell som springer in en 78-yard lång TD, efter en passning av Zach Anderson, till publikens stora jubel. 14-6 är också ställningen när den första kvarten går mot sitt slut.

I den andra har Stockholms anfall bollen men lyckas inte producera poäng framåt, medan STU står för ett av flera stiliga trickspel i matchen och kan kvittera till 14-14 efter en reverse-passning fram till Jesper Hermodsson. Lagen tar med sig ett oavgjort resultat in i halvtidsvilan och hoppat lever för Stockholm. Men när STU tar ledningen med 21-14 en bit in i tredje kvarten kommer "inte nu igen"-känslan krypande bland publiken på Zinkens betongläktare.

Känslan hänger kvar hela vägen in i fjärde kvarten med STU i fortsatt ledning, 21-14. Men matchens sista fjärdedel blir spännande, dramatisk - och helt fantastisk.

Den börjar med att Zach Anderson själv springer in 21-21 och att STU svarar direkt genom att utöka till 21-28. Och då känns det ännu mer som "inte nu igen".

Men när Stockholm har bollen på STU:s 29-yardslinje hivar Zach Anderson in den i STU:s målområde och Kijafa Crumble (vem annars?) finns där för att ta emot den. Domarna visar lite olika saker och först är det oklart om det verkligen var en touchdown - men det var det, och vilket jubel som uppstår! Jublet tystnar dock lika fort när Jacob Goreckis extrapoängsspark går rakt in i ena målstolpen.

Så stället för ett likaresultat, 28-28, har vi STU i fortsatt ledning med 27-28 med bara 5 minuter och 27 sekunder kvar av matchen.

Men istället för att STU dödar klockan eller utökar sin ledning så är det här som magin uppstår. Dubblerande Kijafa Crumble hoppar in framöver en passning från STU:s QB Marc-Antoine Langevin och kan sno åt sig interception! Vilken dramatik. Stockholms anfall kan dock inte ta vara på läget - men istället får Jakob Gorecki chansen att revanschera sitt tidigare misstag och sparkar in ett 44 yard lång field goa, helt fantastiskt.

Men det är fortfarande 2 minuter och 50 sekunder kvar och STU:s anfall får en sista chans att vinna matchen från dem. Men:

"2-2 at Sm31 M Langevin pass intercepted by K Crumble at the SM6, K Crumble return 0 yards to the SM6."

Crumbles andra interception i  den fjärde kvarten  - och denna blir helt matchavgörande. Stockholm kan knäa ut matchen och segern är ett faktum. Fullt med leenden både på plan och på läktaren, och ev. en liten tår uppe i funktionärshytterna.

Vi har tidigare nämnt Anderson och Crumble som två av dagens hjältar i Stockholm. En dag som denna är alla i laget hjältar, men värt att nämna i försvaret är Jacob Gorecki med 4,5 tacklingar, 4 tacklingar för en förlust av yards, 2 sacks, 1 brutens passning liksom tre extrapoäng och ett magiskt field goal. Liksom också Malcolm Engström med 8 tacklingar och 2,5 för en förlust av yards.

STU saknade flera tongivande spelare och spelade ett frejdigt anfallsspel, som dock inte räckte tillräckligt långt denna dag. En spelare som Douglas Sachtleben var överallt och Ludvig Persson gjorde det bra som vikarierande QB. Oscar Bengtsson var framträdande i STU:s försvar med 6 tacklingar, 3 tacklingar bakom line of scrimmage, 1,5 sack och 1 QB-hurry.

Men denna kväll tillhörde Stockholm Mean Machines och förhoppningsvis somnade alla med ett blå-rött-silvrigt hjärta med ett leende på läpparna.

Se matchstatistiken här

Se Maria Schedins bilder från matchen här

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego