Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Dags för semifinal när Örebro gästar Zinken

28 JUN 2019 08:32
Stockholm Mean Machines har besegrat Örebro Black Knights två gånger under säsongen, men det är det tredje mötet som är det viktigaste när lagen möts i semifinalen i Superserien Herr 2019 på Zinkensdamms IP lördagen den 29 juni kl. 15.
  • Uppdaterad: 28 JUN 2019 08:32

Först 23-7 på Zinkensdamms IP den 4 maj där försvaret visade vägen i en match som Mean Machines vann utan imponera. Sedan 28-7 på Behrn Arena den 1 juni där Mean Machines stod för en trevande första halvlek med gjorde det bättre och avgjorde i den andra.

Men det är lagens tredje möte denna säsong som räknas då en biljett till SM-finalen i Borås den 6 juli som står på spel. Vinnaren i denna semifinal ställs mot vinnaren mellan Carlstad Crusaders och Uppsala 86ers.

Stockholm Mean Machines vann Superserien Herr 2019 utan en enda förlust, den första serieseger sedan 2008 och den första obesegrade säsongen sedan 2005.. Örebro å sin sida slutade på fjärde plats (av fyra lag) med tre segrar och fem förlust (varav två av segrarna kom på walk over).

Men torts vad tabellen till synas säger så har Örebro varit med i så gott som varje match under säsongen och framförallt spelat bra inledningsvis i matcherna. Örebro kan springa med bollen och har många playmakers i försvaret, så kan de hålla hela vägen mot Mean Machines på lördag så blir de farlig motståndare.

Stockholm å sin sida har varit det mest kompletta laget i Superserien Herr 2019, och bygger sitt anfall på ett ganska bra springspel kompletterat med ett med ett väldigt bra passningsspel sett till statistiken, kryddat med stjärnglans i form av Alpha Jalloh som kan göra poäng från överallt på planen.

Försvaret var, återigen enligt statistiken, det överlägset bästa försvaret i Superserien Herr 2019 och i samtliga lagdelar på försvaret finns spelare som kan avgöra matcher – som Malcolm Engström, som ledde Superserien Herr i sacks under säsongen, Markus Westman som hade näst flest tacklingar i Superserien och Philip Minja som hade två interception senast mot Carlstad.

Storfavorit mot farlig underdog, fint väder, slutspel och Zinkensdamms IP - på lördag eftermiddag vill du vara på Zinken och kolla på fotboll! Och har du inte möjlighet att se matchen på plats så livesänds den naturligtvis via SolidSport.

Heja Mean Machines!

Preliminära starters

OL Jimmy Lundqvist Kuusinen
OL Anders Faläng Karlsson
OL Adam Fondak
OL Christoffer "Kirk" Johansson
OL Erik Blomgren
QB Alex Thury
RB Joshua Akena
WR Alpha Jalloh
WR Hans Maximilian von Wachsmann
WR Pär Lindelöf
WR Omar Fall

DL Malcolm Engström
DL Gogi Vasic
DL Morgan Hjort
DL Marcel Fondak
LB Noah Risch
LB Markus Westman
LB Robin Prevolnik
DB Rufail Khalifa
DB Walther Vasanoja
DB Nicholas Peterson
DB Philip Minja

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego