Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Bortamatch i Uppsala väntar i omgång 2

27 AUG 2020 19:16
Efter premiärsegern hemma mot Carlstad Crusaders med 18–12 åker Stockholm Mean Machines under fredagseftermiddagen en timme norrut för att ta sig an Uppsala 86ers i säsongens första bortamatch. Avspark kl. 18.30 på Lötens IP.
  • Uppdaterad: 27 AUG 2020 19:16

Det var ingen glimrande premiär mot Carlstad i lördags när de regerande svenska mästarna Stockholm Mean Machines gjorde sin säsongspremiär. Och matchen, som Mean Machines till synes hade kontroll över, blev onödigt spännande mot slutet. Men en vinst i premiären är en vinst i premiären och det fanns en hel del positivt att ta med sig, särskilt försvarsmässigt.

Anfallet producerade 227 yards och 12 poäng mot Carlstad – samtliga poäng genom passningar från QB Jan Weinreich. Antalet yards i matchen var 12 fler än vad Mean Machines hade i fjolårets guldsäsong då också Crusaders stod för motståndet i premiären - men i den matchen gjorde Mean Machines 33 poäng jämfört med lördagens 12.

Mean Machines försvar släppte till två TD-passningar i fjärde kvarten mot Crusaders i premiären men höll värmlänningarna till 2 (!) yards på marken på 22 försök - en närapå orimlig siffra - och inte en enda first down på marken under matchen. Mean Machines tredje TD mot Carlstad var en 50 yards lång interception-retur för en TD av LB Leon Littfinski.

Noterbart från matchen mot Carlstad var också att Mean Machines – och inte Crusaders heller för den delen – lyckades med en enda extrapoäng under matchen. För Mean Machines del blockerades en extrapoängsspark och två tvåpoängsförsök slutade med inkompletta passningar.

Att Mean Machines försvar dominerade i springspelet mot Carlstad kan komma till användning även mot Uppsala. 86ers reste till Örebro i sin säsongpremiär och fick återvända hem med en 7–21-förlust och en skadad startande QB i bagaget. 86ers bygger sitt anfall på ett starkt springspel, och med en osäker QB-position kan det bli än mer av den varan på fredag kväll, vilket skulle kunna gynna Stockholm och lagets starka förvar just på marken.

I Uppsala lag som spelade mot Örebro i premiären hittar vi en spelare – Joshua Akena – som var med och vann SM-guld med Mean Machines under fjolåret.

Fredagskvällens match är nummer 31 mot Uppsala i Superseriesammanhang för Stockholm Mean Machines. Stockholm har vunnit 19 av de 31 matcherna och vi får titta tillbaka till säsongen 2016 för att hitta senast gången Mean Machines förlorade mot 86ers.

Mot Uppsala gör QB Timothy Morovick sin riktiga säsongspremiär för säsongen (han hoppade in och ersatte en skadad Jan Weinreich på ett spel mot Carlstad). De andra ändringarna bland preliminära starters jämfört med premiären är att OL Kevin Ebanks och S Denny John saknas. I deras ställe hittar vi Leo Bronse och Axel Sarberg som preliminära starters.

För Mean Machines är det ”fokus för perfektion” som gäller mot Uppsala.

- Målet är att vara så bra som möjligt på de vi ska göra, och att göra det komplexa till något enkelt, säger huvudtränare Fredrik Pilbäck.

Preliminära starters

LT Christoffer Kirk Johansson
LG Albin Elweskiöld Svensson
C Ruben Lohmann
RG Leo Bronse
RT Adam Fondak
QB Timothy Morovick
RB Timmy Göransson
WR Edvin Almeida Taborda
WR Felix Grönqvist
WR Ben von Jagow
WR Per Lindelöf

DL Malcolm Engström
DL Gogi Vasic
DL Marcel Fondak
DL Morgan Hjort
LB Robin Prevolnik
LB Leon Littfinski
LB Ludvig Myrén
CB Omar Fall
CB Thomas Anthony Marques Silva e Costa Anessiadis
S Axel Sarberg
S Paul Seifert

Skribent: Peter Nilsson
E-post: This is a mailto link

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

Pinpointer

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Stenhusgruppen

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

SAMARBETSPARTNERS

Mathem

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Troeng Johansson Consulting

 

Fagersta Brukshotell

 

Cigab

 

Flow Behave

 

Västertorps Bil och Däckservice

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Trafego