Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Bortamatch i Götet

25 MAJ 2018 23:47
Under lördagen åker Stockholm Mean Machines ner till västkusten för en viktig bortamatch mot Göteborg Marvels. Efter två raka förluster är det dags att vända trenden. Avspark kl. 15 på Valhalla IP.
  • Uppdaterad: 26 MAJ 2018 08:55

Efter två raka förluster - borta mot Örebro Black Knights och hemma mot Carlstad Crusaders  - är det dag för Mean Machines att hoppa på vinnartåget igen. Och de gör detta genom att bokstavligen talat hoppa på ett tåg för en rese mot Göteborg och en tuff bortamatch mot Marvels, ett lag som Mean Machines besegrade i premiären av Superserien 2018, men som har blivit bättre och bättre för varje match som gått och visat att de är att räkna med.

I tabellen för Superserien Herr är Carlstad Crusaders ohotade i topp, medan slutspelsdrömmorna lever för övriga fyra lag. En Mean Machines-seger på lördag skulle mer eller mindre säkra en slutspelsplats, medan en förlust skulle göra att slutspelsdramatiken i högsta grad lever vidare.

Marvels har som sagt spelat upp sig efter premiärförlusten på Zinken, och tog i sin senaste match sin första seger i Superserien sedan 2008 genom en 8-7-vinst på bortaplan i Uppsala.

Spelare som sticker ut är landslags-QB:n Jonathan Andersson och de väldigt duktiga importerna Gerard Johnson och Alpah Jalloh, samt en duktig secondary där bl.a. den tidigare Tyresö-profilen Philip Minja huserar.

Mean Machines åker till Göteborg efter att ha gjort förändringar i tränarstaben på den defensiva sidan av bollen under veckan. Förhoppningsvis kan det ge en boost till ett försvar, som dock får klara sig utan två nyckelspelare i form av nyblivna pappan Jakob Gorecki och skadade Pontus Westman.

Lance Tongakilo återkommer däremot till laguppställningen, liksom den defensiva backen Axel Sarberg, som ansluter till laget för första gången i år efter studier på Arizona State University, och Jesper Gregersson som gör sin andra match i Mean Machines-tröjan i år.

I anfallet är det trion QB Hermodsson / RB Knutsson / WR Retzlaff som har levererat mest poäng under säsongen, och det krävs att det fortsätter mot Göteborg för att laget ska kunna ta med sig en seger på tåget tillbaka till Stockholm.

Matchen spelas på Valhalla IP - samma arena som Mean Machines U19-lag vann SM-guld på för ett par månader sedan - och sparkar av kl. 15. För den som inte är på plats livesänds matchen också på Marvels Facebooksida.

Heja Mean Machines!

Preliminära starters

T Christoffer Kirk-Johansson
G Marcel Fondak
C Anders Faläng Karlsson
G Adam Fondak
T Marko Nesovic
QB Anders Hermodsson
RB Emil Knutsson
WR Matthew Retzlaff
WR Damien Scanella
WR Marcus Jonsson
WR David Preiholt

DL Lance Tongakilo
DL Gogi Vasic
DL Axel Forsberg
DL Malcolm Engström
LB Morgan Hjort
LB Trolle Geuna
LB Olli Nurmos
DB Calle Henriksson
DB Peder Jungstedt
DB Omar Fall
DB Jesper Gregersson

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego