Hoppa till sidans innehåll

Bitter förlust i Örebro

27 APR 2018 23:23
Mean Machines missade ett 49-yard långt field goal i slutsekunden och fick lämna Örebro med en svidande 26-29-förlust i en för publiken underhållande match - men som alla som håller Mean Machines så gärna hade önskat att den slutat annorlunda.
  • Uppdaterad: 28 APR 2018 17:27

Det började så bra, så bra på Behrn Arena i Örebro fredagskvällen den 27 april. Mean Machines tar ledningen med 7-0 på din första drive efter att Emil Knutsson fumblat in bollen i end zone - men där Michael Sander är påpassligt på plats och får tag i bollen för en touchdown.

Örebro kvitterar till 6-6 i början av den andra kvarten, men innan halvleken är över går Stockholm upp till först 13-6 (efter en 60-yard  lång passning från Anders Hermodsson till Matthew Retzlaff) och sedan också till 20-6 (genom Hermodsson som själv tar in bollen i endzone), vilket också blev halvtidsställningen efter en underhållande första halvlek med en dramatisk upplösning där båda lagen hade passningar in i målområdet som inte resulterade i poäng.

Det var ett bra tag sedan Stockholm besegrade Örebro på bortaplan, men efter den första halvleken såg det onekligen väldigt bra ut. Men säg den lycka som varar. I slutet av tredje kvarten vaknar Örebros anfall till liv. Man gör ställningen till 14-20, för att i fjärde kvarten först göra ställningen till 21-20 genom ytterligare en TD och sedan dessutom gå upp i ledning, 29-20.

Men Mean Machines får en chans att komma tillbaka. Med drygt 2 minuter kvar av matchen hittar Hermodsson fram till Emil Knutsson för en 18-yard lång TD-passning som gör ställningen till 26-29. Den efterföljande onside-sparken misslyckas - men Mean Machines försvar stänger till och ger sitt anfall en sista chans att kvittera eller vinna matchen.

Med en sekund kvar är man på Örebros 32-yardslinje och försöker därifrån ett 49-yards långt field goal med siffrorna 00:01 på matchklockan. Men Jakob Goreckis spark är för kort och det är istället hemmalaget Örebro som får fira en imponerande comeback i den andra halvleken.

Vissa förluster är tuffare än andra, detta var en av dem. Att analysera matchen mer än så här får vänta, nu bryter vi ihop en stund och kommer igen starkare - närmast den 18 maj då vi välkomnar Carlstad Crusaders till Zinkensdamms IP. Vi ses på Zinken!

MER FRÅN MATCHEN

Statistik, bilder och höjdpunkter från matchen hittar du här

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego