Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Bekväm seger mot Uppsala efter en strålande första halvlek

18 MAJ 2019 19:00
En fantastiskt första halvlek följdes upp av en mindre bra andra när Stockholm Mean Machines under fredagskvällen besegrade Uppsala 86ers med 34-6 (24-0) på Zinkensdamms IP och därmed vann sin sjunde raka match i Superserien Herr.
  • Uppdaterad: 18 MAJ 2019 19:00

Stockholm Mean Machines satte högst fart redan från avspark och gjorde under första halvleken poäng både i anfallet, försvaret och på special teams.

Den första kom till redan på matchens första drive då QB Alex Thury flippar fram bollen till Alpha Jalloh som tar den 46 yards för matchen första touchdown - Thury slutar matchen med 16 av 24 passningar för 286 yards och 1 TD, medan Jalloh hade 146 totala yards på passningsmottagningar och returer.

Matchens andra TD stod tidigare nämnde Jalloh för när han tog en punt retur hela vägen in för en touchdown, medan den tredje tillkom på en interception retur som Walther Vasanoja tog in i Uppsala målområde från 33 yards ut. Släng in ett field goal och tre extrapoäng av Hans Maximilian von Wachsmann och vi har halvtidsresultatet 24-0.

Mean Machines försvar gjorde precis som anfallet en riktigt bra första halvlek, och noterbart är att Uppsala 86ers i paus hade lika många passningsyards som interceptions (2). Markus och Pontus Westman, Nico Peterson och Malcolm Engström hörde till de bättre i ett Mean Machines försvar som nu hade nollat Uppsala i sex raka kvartar. Försvaret hade under matchen 3 sacks, 2 interceptions och 9 tacklingar för en förlust av yards.

I den andra halvleken slog Mean Machines av på tempot, samtidigt som Uppsala hittade ny energi, främst genom att effektivt springspel genom Johannes Nilsson och ett nytänkt försvar. Mean Machines har bara bollen i fyra spel under hela den tredje kvarten som Uppsala vinner med 6-0 efter en TD-passning fram till Jamal Hussein.

Men istället för att trycka på gaspedalen ordenligt kommer Mean Machines tillbaka i den fjärde kvarten där man gör 10 poäng - en TD-run av Joshua Akena och ett field goal av von Wachsmann  - och fastställer slutresultatet till 34-6.

Sjunde raka segern i Superserien Herr var därmed ett faktum och Mean Machines kunde lufta hela truppen mot slutet av matchen då flera starters vilade. Laget är därmed också fortsatt obesegrade serieledare i Superserien Herr 2019. Men nu väntar två tuffa bortamatcher i seriespelet innan det är dags för slutspel. Först ut en bortamatch den 1 juni i Örebro och därefter ett rivalmöte mot Carlstad i Karlstad den 16 juni.

Statistik, bilder och hela matchen i efterhand ser du här

Heja Mean Machines!

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego