Hoppa till sidans innehåll

Bejnö, Ståhl och Lindé – Mean Machines medicinska team för säsongen 2021

20 DEC 2020 00:23
Stockholm Mean Machines har gjort klart med det medicinska teamet för säsongen 2021, ett team som består av ansvarig trainer Justus Bejnö, kiropraktor Fredrik Ståhl och läkare Johannes Lindé.
  • Skapad: 20 DEC 2020 00:23

– Detta är en av de viktigaste pusselbitarna i ett lagbygge. Alla tre är mycket kompetenta inom sitt område och återigen kan vi tillhandahålla ett idrottsmedicinskt team i yttersta europaklass, säger Fredrik Pilbäck, huvudtränare för Stockholm Mean Machines.

Ansvarig: Trainer Justus Bejnö

Justus har ett mångårigt förflutet inom amerikansk fotboll i USA – på NFL, college och high school-nivå – liksom även i Sverige, där han varit engagerad i samtliga svenska landslag och även tidigare i Stockholm Mean Machines.

– Jag har studerat idrottsmedicin på San Diego State University i USA, studier som gav mig många fördelar då utbildningen inom idrottsmedicin var starkt fokuserad på bredd inom kompetensområdet. Det gav mig möjligheten att utvecklas inom ämnesområden som biomekanik, traumamedicin, neurologi och rehabilitering. Parallellt med studier praktiserade jag med diverse idrottslag, såsom San Diego Chargers i NFL, University of San Diego Toreros i NCAA Division I och high school-laget Rancho Bernardo Broncos.

Kiropraktor Fredrik Ståhl

Är legitimerad kiropraktor, diplomerad massör och SAFE-utbildad styrketräningsinstruktör med 26 års erfarenhet i yrket med stark inriktning på idrottsmedicin. Driver två egna och har arbetat som förbundskiropraktor i SAFF sedan 2006 med ULU, DLL, JLL och HLL samt även i Tyresö och Stockholm.

Har deltagit vid ett 10-tal NM, EM och VM och ett stort antal landslagsläger och landskamper i Sverige, Polen, Italien och USA.

Läkare Johannes Lindé

Johannes Lindé är biträdande överläkare i ortopedi på Södersjukhuset i Stockholm. Johannes sysslar framför allt med frakturkirurgi och har lång erfarenhet av akuta ortopediska skador.

Han har tidigare spelat amerikansk fotboll i Superserien (WR i DIF) och har efter spelarkarriären de senaste tio åren fortsatt vara aktiv som lag- och matchläkare för i första hand Stockholm Mean Machines. Johannes är sedan våren 2020 även förbundsläkare för SAFF.

 

– Jag ser fram emot att fortsätta samarbetet med Mean Machines och det övriga medicinska teamet för att ge laget de bästa förutsättningarna för att kunna prestera på svensk och europeisk toppnivå!

Skribent: Peter Nilsson
E-post: This is a mailto link

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

Pinpointer

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Stenhusgruppen

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

SAMARBETSPARTNERS

Mathem

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Troeng Johansson Consulting

 

Fagersta Brukshotell

 

Cigab

 

Flow Behave

 

Västertorps Bil och Däckservice

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Trafego