Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Arbetsseger mot Örebro på hemmaplan

05 MAJ 2019 15:52
Stockholm Mean Machines besegrade Örebro Black Knights med 23-7 (16-7) på Zinkensdamms IP i en match där Stockholms försvar visade vägen för hemmalaget. Med segern är Mean Machines det enda kvarvarande obesegrade laget i Superserien Herr 2019.
  • Uppdaterad: 05 MAJ 2019 15:52

Ett tecken på hur förväntningarnas på Stockholm Mean Machines herrlag har höjts till årets säsong är att en 23-7-seger mot Örebro Black Knights, ett lag som Mean Machines har haft svårt för de senaste åren - vi minns alla de två bittra förlusterna i seriespelet under fjolåret, kan kändes underväldigande. Men så var det i lördagens match på Zinkensdamms IP, för Stockholm vann utan att imponera.

Stockholm inledde också matchen underväldigande genom att fumla bollen på den matchinledande kickoffreturen, men tar tillbaka den när firma Gogi Vasic/Noah Risch snor bollen när Örebro försöker springa in densamma i Stockholms målområde direkt i matchinledningen.

Men det är ändå Örebro som tar ledningen i matchen med 7-0 när QB John Knox hittar fram till WR Johannes Lindeus, något av en chockstart för Mean Machines. Men illa nog för bortalagets del får det svartklädda Örebro endast behålla sin ledning i ett par sekunder, för på den efterföljande avsparken tar Mean Machines Denny John avsparken hela vägen in för en TD och gör ställningen till 7-7.

7-7 är också resultatet efter första kvarten, en kvart där Stockholms anfall får spendera mesta tiden på sidlinjen medan Örebro flyttar bollen.

I andra kvarten får Mean Machines lite bättre fart på bollen, men Hans Maximilian von Wachsmann missar ett field goal som kan ge Stockholm ledningen. Det blir istället QB Alex Thury som ger Stockholm ledningen genom att springa in en TD och göra ställningen till 14-7. Innan pausen hinner Stockholm utöka samma ledning till 16-7 efter att Örebros Eric Murphy misslyckas med en retur, vilket ger Örebros anfall bollen långt ner på egen planhalva. Och när Noah Risch springer ner QB Knox i endzone för en safety fastställer han halvtidsresultatet till 16-7.

Örebro kommer ut med en fin första drive i andra halvlek, men passningen på fjärde down mot Mean Machines end zone går i backen, och mycket närmare poäng än så kommer inte Örebro i andra halvleken. Istället är det Stockholm som kan utöka sin ledning till 23-7 när de hamnar i precis samma situation som Örebro tidigare - 4 och 15 långt ner på motståndarens planhalva. Men då passningen på fjärde down från Knox misslyckas hittar Thury fram till von Wachsmann på sin för en TD.

Noah Risch är en gigant i Mean Machines försvar, där också Walther Vasanoja och många fler gör bra matcher och håller ett för dagen bra Örebro-anfall i check. Mean Machines anfall har inte någon av sina bästa dagar men Hans Maximilian von Wachsmann  kliver fram när Alpha Jalloh tog ett steg tillbaka på grund av skada.

Så ingen fantastisk fotbollsmatch, men en seger är en seger som det brukar heta. Nästa seger får Mean Machines jaga på bortaplan mot Uppsala 86ers den 10 maj på Österängens IP.

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego