Hoppa till sidans innehåll

Äntligen premiär för svenska mästarna

05 APR 2019 11:05
Dagen vi längtat efter är snart här - lördagen den 6 april gör de regerande svenska mästarna Stockholm Mean Machines premiär i Superserien Herr för säsongen 2019 då vi hälsar fjolårets finalmotståndare Carlstad Crusaders välkomna till Zinken.
  • Uppdaterad: 05 APR 2019 11:05

Senaste vi såg Stockholm Mean Machines herrlag spela mot Carlstad Crusaders var den 7 juli 2018 då Mean Machines besegrade Carlstad i en av de mest dramatiska SM-finalerna vi har sett på senare året, och en match som blir svår att glömma. Men det är dåtid och i nutiden ska SM-guldet försvaras - och den resan börjar med en högintressant match på lördag.

Och frågan är om Mean Machines vinst i SM-finalen var ett trendbrott eller blott en vägbula i en fortsatt värmländsk dominans? För innan förlusten mot Mean Machines i SM-finalen hade Crusaders vunnit hela 15 raka matcher mot Stockholm, en imponerande / deprimerande lång svit beroende på perspektivet. Ett första svar på frågan får vi redan på lördag.

För Stockholms del har en hel del nya spelare tillkommit till laget inför säsongen, och i anfallet är mycket  nytt. Den offensive linjen är snarlik den som startade i SM-finalen med tillskott Mean Machines-bekanta Jimmy Lundqvist Kuusinen och Eric Blomgren från Wasa Royals, som imponerat stort under försäsongen.

Men på "skill positionerna" är det många nya ansikten. Sveriges bästa QB genom tiderna, Anders Hermodsson, har ersatts av den österrikiske landslags-QB:n Alex Thury. Fjolårets ledande RB Emil Knutsson har lämnat för spel i just Crusaders och har under försäsongen ersatts i anfallet av nyförvärvet Joshua Akena och konverterade DB:n Max Lindvall. Fjolårets storstjärna Matthew Retzlaff har på WR-positionen ersatts av en potentiell storstjärna i Alpha Jalloh, och bland mottagarna syns även nya ansikten som Hans Maximilian von Wachsmann från tyska Dresden Monarchs liksom Superserie-comeback:ande Pär Lindelöf.

i försvaret är hela den defensiva linjen tillbaka med Mean Machines-hjärtan i form av Malcolm Engström, Jakob Gorecki och Gogi Vasic och på senare år även Noghor Jemide. Men även här är det mycket nytt . Bland linebackers återvänder Robin Prevolnik till Mean Machines och där hittar vi även den amerikanska importen Noah Risch.

I det defensiva bakfältet hittar vi, som på WR-positionen, många nya ansikten, som tre spelare som under fjolåret spelade i finska Wasa Royals: Rufail Khalifa,  Walther Vasanoja och Denny John

Mean Machiens huvudtränare Fredrik Pilbäck (se intervjun med honom här) kommenterar alla nyförvärv och nya ansikten med att detta på pappret är ett av de bättre lag som Stockholm Mean Machines har kommit till spel med, men att det nu också handlar om att få ihop det till ett lag - och det blir den stora utmaningen på lördag.

Carlstad kommer med en förlust i bagaget (har vi nämnt att Mean Machines slog dem i SM-finalen förra året?) men har i övrigt varit en maskin de senaste åren inom svensk amerikansk fotboll. Även i deras lag syns en del nya ansikten, men också gott om bekanta ansikten och stjärnor inom svensk amerikansk fotboll som Olof Flemström, Christian Kuylenstjerna Jacob Dahre m.fl.

Så det är svårt att tänka sig en mer spännande säsongspremiär i Superserien för herrar 2019, och resultatet på lördag ger en en omedelbar fingervisning om vad lagen står - även om fjolåret visade att det inte är den första utan den sista matchen som räknas.

Matchen på Zinkensdamms IP sparkar av kl. 15, entréerna öppnar en timme innan avspark. Gratis inträde för alla i åldrarna 0-17 samt 65+, för övriga 100 kronor.

Nu kör vi, heja Mean Machines!

Preliminära starters

OL Jimmy Lundqvist Kuusinen
OL Marcel Fondak
OL Adam Fondak
OL Christoffer "Kirk" Johansson
OL Eric Blomgren
QB Alex Thury
RB Joshua Akena
WR Alpha Jalloh
WR Hans Maximilian von Wachsmann
WR Per Lindelöf
WR Omar Fall

DL Malcolm Engström
DL Noghor Jemide
DL Gogi Vasic
DL Jakob Gorecki
LB Noah Risch
LB Markus Westman
LB Robin Prevolnik
DB Rufail Khalifa,
DB Walther Vasanoja
DB Denny John
DB Viktor Carlsson

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego