Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pål Stålnacke

Äntligen premiär!

04 APR 2018 21:07
Efter månader av blod, svett och tårar i gym, träningshallar och snökantade planer är det äntligen dags för Superserien igen! Det är Friday Night Football när nykomlingen Göteborg Marvels gästar Zinkensdamms IP fredagen den 6 april, avspark kl. 19.
  • Uppdaterad: 05 APR 2018 22:45

Efter ett par års vandring i Superseriens motsvarighet till dödsskuggans dal återvände Stockholm Mean Machines under fjolåret till ljuset i form av 6 segrar och 4 förluster i seriespelet, vilket resulterade i en semifinalplats på bortaplan mot Örebro Black Knights. Där tog det dock stopp i och med en odiskutabel 14-36 förlust (mot samma Örebro som i finalen lika odiskutabelt föll mot svenska mästarna Carlstad Crusaders).

Till årets säsong fortsätter Mean Machines att satsa framåt och har stärkt upp truppen med flera namnkunniga spelare - som importspelarna Matthew Retzlaff och Lance Tongakilo, liksom den Stockholmsboende amerikanen Larenz Abston - liksom organisationen kring laget, bl.a. med en förstärkt matcharrangemangsorganisation ledd av rutinerade Mikael Roos. Ambitionen i år är att minst återupprepa semifinalplatsen från fjolåret och gärna ta ytterligare steg i den mer långsiktiga ambitionen att åter vinna SM-guld och spela i Europa.

En utmaning i det senare är att fyra av de sex segrarna under fjolåret togs mot två av de lag som inte längre finns kvar i årets upplaga av Superserien - Limhamn Griffins och Tyresö Royal Crowns. De två återstående vinsterna togs mot Uppsala 86ers, medan Mean Machines förra året fortsatt var storleken mindre än Örebro och Carlstad.

Så för att återupprepa fjolårets resultat måste segrarna komma från annat håll och ett av lagen som Mean Machines definitivt måste slå, särskilt på hemmaplan, för att vara med och slåss om slutspelsplatsen i Superserien 2018 är fredagens motståndare Göteborg Marvels.

Marvels vann Division 1 under 2017 och är nya i Superserien för i år, men de är ingen helt vanlig nykomling. I laget finns gott om erfarenhet, fotbollskunnande och spelare med spetsegenskapar - i Marvels trupp hittar vi bl.a. den amerikanske running backen Gerard Johnson, Alpha Jalloh - som gjorde stordåd i Carlstad Crusaders under 2017, Joshua Akena - en av Sveriges bästa linebackers och landslags-QB:n Jonathan Andersson.

Så även om det är en nykomling som gästar Zinken på fredag blir det redan från början en riktig värdemätare om var både lagen står i Superserien 2018, där fyra av fem låg går till slutspel och det femte får stå vid sidan av och titta på.

I Stockholms anfall startar QB Anders Hermodsson, som bredvid sig har RB Emil Knutsson, ny från Tyresö Royal Crowns, liksom fjolårsrookien Erik Säving. Bland WR:s hittar vi amerikanen Retzlaff, fjolårssuccén Michael Sander liksom David Preiholt, ny i Mean Machines från just Göteborg. På den offensiva linjen hittar vi mängder av erfarenhet i form av Carl Bäckström, liksom bröderna Marcel och Adam Fondak som båda göra sina Superseriedebuter på fredag efter att ha vunnit SM-guld med Mean Machines U19 under fjolåret.

Mean Machienes defensiva linje med Gorecki, Vasic, Jemide, Engström blir en utmaning för alla lag i Superserien, och bland linebackers hittar vi bl.a. landslagsmannen Trolle Geuna och nykomlingen Pontus Westman, senast från Tyresö. I det defensiva bakfältet får vi stifta bekantskap med Peder Jungstedt, ny från Örebro, och startar gör också Max Lindvall och Omar Fall som både hörde till spelare som tack ut under fjolåret.

Mena Machines har spelat mot Göteborg Marvels vid fyra tillfällen tidigare - två gånger vardera 2005 och 2008 - och vunnit samtliga fyra matcher med en total poängskillnad på 173-24. Troligen blir det något tuffare på fredag.

Matchen upplevs bäst på Zinkensdamms IP och Mean Machines satsar i år på att erbjuda matcharrangemang på en annan nivå än tidigare och hälsar dig varmt välkommen till Zinken. Köp årskortet och gå in gratis på samtliga hemmamatcher i seriespelet med alla Mean Machines-lag

Kan du inte se matchen på plats så sänds den direkt på C More - köp ditt abonnemang eller matchen som pay-per-view här.

Vi gör även till denna match ett test med livestatistik under matchen på denna länk för dig som är nyfiken på detta.

Äntligen - nu kör vi! Heja Mean Machines!

PRELIMINÄRA STARTERS

QB Anders Hermodsson
RB Emil Knutsson
WR Matthew Retzlaff
WR Michael Sander
WR Marcus Jonsson
WR David Preiholt
T Carl Bäckström
G Marcel Fondak
C Anders Karlsson
G Lawrence Abston
T Adam Fondak

DL Jakob Gorecki
DL Gogi Vasic
DL Noghor Jemide
DL Malcolm Engström
LB Pontus Westman
LB Trolle Geuna
DB Calle Göransson
DB Peder Jungstedt
DB Max Lindvall
DB Omar Fall
DB Mikael Rosendal

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego