Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pal Stalnacke This is a mailto link Stockholm vs. Limhamn 9 april 2016

Äntligen hemma igen!

31 MAJ 2017 22:53
Det är nästan en månad sedan Stockholm Mean Machines spelade hemma på Zinken senast - men nu på lördag är det dags igen. Kl. 15 tar vi emot gästande Limhamn Griffins och jagar en fjärde raka seger i Superserien 2017. Varmt välkommen!
  • Skapad: 31 MAJ 2017 22:53

"Fyra nya" brukar hemmapubliken på Zinkensdamms IP ropa när Stockholm Mean Machines anfall får fyra nya försök. På lördag kan det istället blir läge att ropa "Fyra raka" - för om Mean Machines kan besegra gästande Limhamn Griffins på lördag så har man vunnit fyra raka matcher i Superserien för första gången på många år.

Efter tre inledande förluster i årets seriespel har tre raka segrar inkasserats mot Uppsala, Tyresö och senast borta mot Limhamn - och på lördag är det återigen Griffins som stor för motståndet. När lagen möttes nere i Malmö vann Stockholm med övertygande 35-0 i en match där särskilt Mean Machines försvar gjorde en storartad  insats. Limhamn saknade dock NFL-meriterade David Hedelin i den matchen och spelade utan  sin startande QB Christian Lisby och startade RB Timmy Göransson under stora delar av drabbningen, så Limhamn kan mycke bättre än vad de visade senast. Men Mean Machines måste ses som favoriter på lördag.

Mean Machines anfall leds av QB Anders Hermodsson som efter sex matcher fått fram 67 av 162 passningar för 1 188 yards och 8 TD-passningar, och också sprungit in 6 TD:s. Flest passningar har han fått fram till WR Michael Sander, som med sina 30 mottagningar för 548 yards är Superseriens bästa bollmottagare så här långt. I Stockholms försvar har Malcolm Engström fått ihop 4 sacks på de inledande sex matcherna, tredje flest i Superserien denna säsong, medan Jesper Gregersson ligger på delad förstaplats med sina 3 interceptions.

Ytterligare en spelare att hålla extra koll på är Mean Machines nya amerikanska OL-spelare Tarik Cook. Cook har spelat fem år på University of Central Florida och gör på lördag sin debut i Sverige och Superserien.

Det här är lagens 27:e möte i Superserien, 14 har slutat med segrar för Stockholm och 12 för Limhamn. Stockholm har en poängfördel, men bara med 9 poäng totalt på dessa 26 matcher, så historiskt är det jämnt mellan de två lagen.

Stockholm Mean Machines finns på en tredjeplats i Superserien 2017 just nu och en slutspelsplats är en högst realistisk möjlighet. På lördag fortsätter resan tillbaka mot toppen - och du bjuds härmed in att följa med!

Avspark på Zinkensdamms IP den 3 juni kl. 15 - nu kör vi!

PRELIMINÄRA STARTERS

Offense 
LT Marko Nesovic
LG Christoffer Kirk-Johansson
C Ruben Lohmann
RG Tarik Cook
RT Jonas Söderberg
QB Anders Hermodsson
RB Erik Säving
Z Omar Fall
Y Michael Sander
W Kijafa Crumble
X Fredrik von Tell

Defense 
DL Jakob Gorecki 
DL Gogi Vasic
DL Noghor Jemide 
DL Malcolm Engström 
LB Trolle Geuna 
LB Victor Frank 
CB Kijafa Crumble 
CB Chris Rejby
S Max Lindvall
S Jesper Gregersson
S Mikael Rosendahl

SKADOR
Tyler McCulloch - ute (hamstring)

Heja Mean Machines!

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego