Hoppa till sidans innehåll

Anders Hermodsson och Tyler McCulloch klara för Stockholm Mean Machines

24 DEC 2016 08:57
Stockholm Mean Machines kan idag bjuda alla svenska fans av amerikansk fotboll på en riktig julklapp: Sveriges bästa QB Anders Hermodsson och WR Tyler McCulloch, med meriter från collegelaget Colorado Buffaloes, är klara för klubben.
  • Skapad: 24 DEC 2016 08:57

Stockholm Mean Machines satsning tillbaka mot toppen i Superserien har idag fått en rejäl skjuts framåt då klubben gjort klart med QB Anders Hermodsson och WR Tyler McCulloch.

Anders Hermodsson, av många ansedd som Sveriges bästa QB genom tiderna, började sin seniorkarriär i STU Northside Bulls. Inför säsongen 2012 värvades han till Carlstad Crusaders och var med och tog laget till fyra raka SM-guld. Inför säsongen 2016 sökte han sig utomlands och till Lazio Marines i Italian Football League, där han passade för 2 500 yards och 32 TD:s och sprang för 950 yards och 14 ytterligare TD:s. Han har även spelat på college i USA för Ohio Northern University.

Med SM-guld både på junior- och seniornivå, seger i IFAF Champions league med Carlstad Crusaders och landskampsmeriter, också det på både junior- och seniornivå, är han en av Stockholm Mean Machines mest meriterade värvningar och QB:s på många år, och en viktig pusselbit i jakten på att åter nå toppen inom den amerikanska fotbollen i Sverige.

Klar för Stockholm Mean Machines är också WR Tyler McCulloch, också han en spelare som kommer till Zinkensdamms IP med imponerande meriter i bagaget. Han startade för collegelaget Colorado Buffaloes i konferensen PAC-12 i fyra  år och tog under sin karriär i en av den amerikanska collegefotbollens bästa konferenser r emot 88 passningar för 1 089 yards och 6 TD:s. Under 2015 bjöds han in till minicamp med NFL-laget Tampa Bay Buccaneers och hade workouts också med NFL-lagen Detroit Lions och Miami Dolphins.

2016 gjorde han sin första säsong utanför USA och spelade för det italienska laget Aquile Ferrara i Italian Football League, där hantog emot 56 mottagningar för 13 TD:s på endast sju matcher.

- Jag ser fram emot att fortsätta min resa inom den amerikanska fotbollen, och i livet, i Stockholm under 2017. Jag har haft en dröm om att upptäcka Sverige, och att jag nu får jag göra det samtidigt som jag får spela sporten jag älskar, känns fantastiskt. Jag ser fram emot att få träffa mina lagkamrater och tränare och att få spela om en mästerskapstitel. Jag vill tacka Anders Hermodsson och coach Pilbäck för att ha varit så välkomnade under rekryteringsprocessen, de har gjort att jag känt mig trygg i mitt beslut att ansluta till Mean Machines-familjen. Vi ses snart Sverige!, säger Tyler McCulloch.

RÖSTER OM ANDERS HERMODSSON

- Årets julklapp? Vi är oerhört glada över att  Anders har valt att spela med Stockholm Mean Machines säsongen 2017. Han är en av Europas absolut bästa på sin position och är en riktig ledare med grym vinnarskalle. Vi har haft kontakt under lång tid med sikte på att detta skall bli verklighet. Jag ser verkligen fram emot att få jobba med Anders nästa säsong, säger Fredrik Pilbäck, Stockholm Mean Machines huvudtränare.

- Vi fick den vi ville ha och jag är väldigt glad över att välkomna Anders Hermodsson till Stockholm Mean Machines! Hans kunskaper inom amerikanska fotboll är outstanding, han kan läsa försvar och kan lösa alla situationer som han ställs inför - hårt arbete lönar sig helt enkelt. Anders är en ledare, både på och utanför planen, och när jag själv spelade var han alltid den svåraste spelaren att stoppa. Jag känner mig hedrar över att få jobba ihop med Anders nästa säsong, säger Ricky Peña Viteri, offensiv koordinator för Stockholm Mean Machines.

RÖSTER OM TYLER MCCULLOCH

- Tyler är en playmaker av rang. Oerhört värdefull i sitt lag i Italien säsongen 2016, och det var inte länge sedan han var nära NFL - att bli inbjuden till en tryout med Tampa Bay Buccaneers kräver sin man. Med sina 194 cm och 95 kg blir han en stor måltavla för Anders Hermodsson. Bit för bit lägger vi lagpusslet. Det kommer att bli en spännande säsong, säger Fredrik Pilbäck.

- Det första jag pratade med Anders Hermodsson om var att hitta en playmaker, och han föreslog då Tyler McCulloch med meriter från University of Colorado. Och det är lätt att se vad Anders ser i honom - han är precis vad vi sökt efter! Tyler har kvalitéerna, meriterna och ledaregenskaperna för att höja vår WR-grupp med Kijafa Crumble, Fredrik von Tell och  Keoma Luco till en ny nivå. Jag ser verkligen  fram emot att arbeta med Tyler och att lära mig från honom, säger Ricky Peña Viteri.

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego