Hoppa till sidans innehåll

Alpha Jalloh klar för Mean Machines

23 FEB 2019 11:31
Av personliga skäl kommer inte fjolårets stjärnspelare Matthew Retzlaff att spela i Sverige under säsongen 2019. Men Stockholm Mean Machines har redan gjort klart med hans ersättare då Alpha Jalloh ansluter till de regerande svenska mästarna.
  • Skapad: 23 FEB 2019 11:31

Matthew Retzlaff tog Superserien med storm under 2018 och var en starkt bidragande orsak till att Stockholm Mean Machines kunde vinna sitt första SM-guld på herrsidan sedan 2009.

Retzlaff var ursprungligen klar för en ytterligare en säsong i Mean Machines, men så blir inte fallet då han av personliga skäl inte kommer spela i Sverige i år.

Detta skapade en lucka i Mean Machines lagbygge inför säsongen 2019, men den luckan fylldes direkt av en annan spelare som tagit Superserien med storm: Alpha Jalloh.

Efter spel på Liberty University i USA, där hans spelade mot storlag som Virginia Tech och West Virginia kom han till Sverige och Carlstad Crusaders 2017 och var direkt med och tog laget till ett SM-guld. 2018 spelade han i franska Thonon Black Panthers och i Göteborg Marvels i Superserien, där han återigen visade vilka kvaliteter han besitter.

 Jag älskar Sverige, det har blivit hemma för mig. Mean Machines blir min tredje lag, och nu får jag inte bara bo i huvudstaden utan också spela i en professionell miljö, något som inte alltid är fallet inom den amerikansak fotbollen i Europa. Jag är också bekant med OC Fred Armstrong, som jag tycker är en briljant offensiv coach med en stor kunskap om spelet. Jag är övertygade om att han kan hjälpa mig, och de andra i laget, till nya nivåer.

Hur går tankarna inför säsongen med Stockholm Mean Machines?
– Att vi spelar i internationella fotboll i Europa denna säsong känns spännande att få vara en del av. Jag har gett blod, svett och tårar till denna sport och att få spela i fler länder känns fantastiskt.  Och för mig blir det chansen till en personlig revansch, för två år sedan förlorare jag med Carlstad Crusaders mot Helsinki Roosters i finalen. Nu hopas jag få vinna den matchen.

 Men framförallt handlar det om att jobba hårt för laget för att vi ska vinna varje match vi spelar. Det är en sådan lagkamrat jag vill vara. Jag tror jag kan hjälpa de omkring mig att bli bättre fotbollspelare och jag hoppas att mitt hårda arbete smittar av sig.

 Jag ser fram emot säsongen och hoppas vi kan vinna ett par medaljer i år!

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego