Hoppa till sidans innehåll

Alex Thury klar som QB för Mean Machines

03 JAN 2019 21:28
Stockholm Mean Machines har gjort klart med ersättaren för guld-QB:n Anders Hermodsson och det är Österrikes landslags-QB Alex Thury som ska leda Mean Machines anfall under 2019.
  • Uppdaterad: 03 JAN 2019 21:28

Efter två säsonger i Stockholm Mean Machines , där den andra resulterade i ett efterlängtat SM-guld, lägger Sveriges bästa QB genom tiderna skydden på hyllan till säsongen 2019.

 Anders väljer att fokusera på sitt arbete i år, och vi är säkra på att han kommer nå samma framgång där som i fotbollen, säger Mean Machines huvudtränare Fredrik Pilbäck.

Anders Hermodsson ersättare i Mean Machines är dock inte vem som helst utan en ytterst meriterade europisk QB i form av den österrikiske landslagsmannen Alex Thury.

Den 24-årige Alexander Thury har sin bakgrund i Vienna Vikings, en av Europas mest framstående föreningar, där han började spela redan som 10-åring. 2014 tog han klivet upp till Vienna Vikings herrlag och ledde laget till österrikiska finaler både 2015 och 2016.

Alex Thury

Under 2014 tog han plats i Österrikes framgångsrika landslag i amerikansk fotboll. Två gångar har en spelat EM-final med sitt Österrike, senast sommaren 2018 i Finland då Österrike förlorade EM-finalen emot Frankrike, efter att ha slagit bl.a. Sverige i gruppspelet med 41-3 i gruppspelet.

Sin klubbfotboll säsongen 2018 spelade han Marburg Mercenaries i Tysklands högsta serie, GFL.

Alex Thury

Välkommen till Mean Machines Alex! Varför blir de spel i Sverige och Mean Machines kommande säsong?
– Jag har hört mycket bra om Mean Machines och om Stockholm som stad. Efter att ha pratat med [HC] Fredrik Pilbäck, [OC] Fred Armstrong och de övriga importspelarna blev det till slut ett enkelt val. Att vi får chansen att spela fotboll på en internationell nivå under säsongen är viktig bonus.

Vad förväntar du dig av säsongen?
Mitt mål är att hjälpa till att utveckla de unga talangfulla spelare som finns inom Mean Machines och förstås att vinna en ny titel. Men till slut är din egen prestationer det enda du  kan kontrollera  och ni kan vara säkra på att jag alltid kommer att ge allt för Mean Machines under 2019. Då kommer resterande delar av att falla på plats av sig själv.

 För Mean Machines del är det en ny situation, som regerande mästare är det nu oss som alla lag kommer att vilja slå, något jag ser fram emot att ta mig an.

Alex ThuryHur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag är en spelare som tar med sig energi och en positiv inställning till varje träning. Jag älskar amerikansk fotboll och har haft turen att fått spela för, och lära mig av, några av de bästa inom den euroepiska fotbollen, och ser fram emot att få föra detta vidare. Att jag har spelat i såväl den österrikiska högsta ligan med Vienna Vikings och den tyska med Marburg Mercenaries  är erfarenhet som jag tar med dig, och det känns inspirerande att få lägga svenska Superserien och Stockholm Mean Machines till den listan.

 Jag ser ram emot att möta alla mina lagkamrater och att börja arbeta not nya titlar under 2019!

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego