Hoppa till sidans innehåll

Viktig hemmamatch mot Uppsala 86ers

19 APR 2018 20:18
Det är serietvåan mot serietrean som möts när Uppsala 86ers på fredag kväll gästar Zinkensdamms IP för en spännande drabbning i Superserien Herr. Avspark kl. 19 på Zinken och på C More. Varmt välkommen och heja Mean Machines!
  • Uppdaterad: 20 APR 2018 11:58

Efter en vinst och en förlust i inledningen av Superserien Herr väntar för Stockholm Mean Machines på fredag kväll en viktig hemmamatch mot Uppsala 86ers. Superserien 2018 består av enbart åtta matcher vilket gör det extra viktigt för Mean Machines att omedelbart hoppa på segertåget igen - det gäller särskilt på hemmaplan och särskilt mot ett lag som Uppsala 86ers, ett av de lag som Mean Machines har ambitionen att vara före i tabellen när säsongen är slut.

Stundom lovande spel i både anfall och försvar räckte inte hela vägen  för Mean Machines i förra veckans klara 21-40-förlust borta mot Carlstad Crusaders. I tredje kvarten hängde skrällen i luften ett litet tag, men sett till statistiken var Carlstad bättre i samtliga kategorier och situationer.

Uppsala 86ers å sin sida förra veckan hemma mot Örebro Black Knights med 26-12. Örebro saknades förvisso sin amerikanska QB, men segern var ändå ett tecken på att Uppsala är att räkna med. Deras anfall leds av amerikanska QB:n  John Rock och en grupp duktiga receivers, men den stora stjärnan för Uppsala mot Örebro var svensk-amerikanen Stefan Galewski som stod för 9,5 tacklingar, 1 interception, 1 run för 9 yards, 2 mottagningar för 61 yards och 1 TD, en blockerad extrapoängsspark liksom 3 punts för ett medel på 37,7 yards. En hyfsad dag på jobbet.

Sett till preliminära starters så sker ett par förändringar i Mean Machiens trupp jämfört med senast. Saknas från matchen mot Carlstad gör t.ex. Michael Sander, Noghor Jemide och Max Lindvall, medan landslagsmannen Christoffer Kirk-Johansson och Axel Forsberg startar på den offensiva resp. defensiva linjen.

Bakom tidigare nämnda offensiva linje har Emil Knutsson samlat ihop flest rushing yards i Superserien efter två omgångar och att etablera ett springspel är en av framgångsrecepten för Mean Machines anfallsspel. I försvaret gäller det för Stockholm att begränsa de stora spelen i motståndarnas passningsspel, något som har varit en akilleshäl under de två första omgångarna.

Lagen möttes två gånger förra säsongen och Mean Machines vann spännande matcher både på hemma- och på bortplan. Tredje raka på fredag? Avspark kl. 19.00 på Zinkedamms och matchen sänds också på C More! Varmt välkommen!

Mer om matchen

Matchens Facebook-event

Livestatistik

Förutom på Zinken kan du se matchen på C More med start kl. 18.50 - här skaffar du dig ett C More abonnemang

Preliminära starters

PRELIMINÄRA STARTERS

QB Anders Hermodsson
RB Emil Knutsson
WR Matthew Retzlaff
WR Damien Scanella
WR Marcus Jonsson
WR David Preiholt
T Christoffer Kirk-Johansson
G Marcel Fondak
Anders Faläng Karlsson 
G Larenz Abston
T Adam Fondak

DL Jakob Gorecki
DL Gogi Vasic
DL Axel Forsberg
DL Malcolm Engström
LB Pontus Westman
LB Trolle Geuna
DB Calle Henriksson
DB Peder Jungstedt
DB Victor Carlsson
DB Omar Fall
DB Mikael Rosendal

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego