Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pål Stålnacke

Tredje raka

19 MAJ 2017 23:49
Det var inte särskilt vackert, men när fredagssolen började gå ner ovanför Hästhagens IP i Malmö stod Mean Machines där som segrare med stabila 35-0 mot hemmalaget Limhamn Griffins - och tredje raka segern i Superserien var därmed ett faktum.
  • Uppdaterad: 20 MAJ 2017 10:22

Stockholm Mean Machines kom till spel med två raka segrar i bagaget och var på jakt efter sin tredje raka seger i Superserien 2017. Och redan på matchens första spel visade Stockholm var skåpet skulle stå när Anders Hermodsson hittar fram till WR Mikael Sander med en 39 yard lång passning - Sander slutar matchen med 6 mottagningar för 109 yards.

Men detta var försvarets match för Stockholm - faktum är att Limhamn aldrig kom längre ner på plan än till Stockholms 43-yardlinje under hela matchen. Max Lindvall ledde försvaret med 5,5 tacklingar medan Jesper Gregersson, Trolle Geuna och Mikael Rosendahl alla hade en interception vardera. Förutom dessa tre interceptions stressade Stockholms försvar också fram sju fumbles från Limhamns anfall (Mean Machines tog hand om två av dem).

Det var gästande Stockholm som tog ledningen i matchen, de hade inte ens gått två minuter när Hermodsson kan trycka in ett touchdown. Resten av den första kvarten blir dock poänglös. I den andra kvarten gör Stockholm två ytterligare TD:s (genom Hermodsson resp. Noghor Jemide) och fastställer halvtidsresultatet till 21-0.

Noghor Jemide utökar till 27-0 en bit in i den tredje kvarten och när Fredrik von Tell tar emot en TD-passning med 5 minuter kvar i den tredje kvarten började klockan rulla på grund av den s.k. "mercy rule" och resten av matchen blev en transportsträcka mot slutresultatet 35-0.

Limhamn fick inte heller hjälp av att startade QB Christian Lisby utgick med en skada i slutet av den andra kvarten - backupen Frederik Moss Nielsen flyttade bollen på marken under slutet av matchen men fick inte fram någon passning under hela andra halvlek.

Mean Machines står nu på 3 segrar och 3 förluster efter 6 matcher, medan de två lagen utanför slutspelsplatsen står på 1-5 (Limhamn) resp. 0-5 (Tyresö). Stockholm Mean Machines får nu en extra vecka att vila upp sig på - jakten på den åtråvärda slutspelsplatsen fortsätter den 3 juni då Limhamn Griffins gästar Zinkensdamms IP.

Här hittar du statistiken från matchen

Här kan du se hela matchen i efterhand

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego