Hoppa till sidans innehåll

These are the nights that never die

21 APR 2018 01:15
Det är svårt att tänka sig en bättre fredagkväll - sol och 20 härliga vårgrader vid avspark och ett Mean Machines som satte full fart redan från början. 23-10 i paus blev till slut 37-17 mot gästande Uppsala 86ers.
  • Uppdaterad: 28 APR 2018 17:27

504 personer hade tagit sig till Zinken denna finfina aprilkväll för att se Friday Night Football-drabbningen mellan Stockholm Mean Machines  och gästande Uppsala 86ers. Efter att lagen sprungit in och presenterats sparkade matchen av och det var Mean Machines som tog tag i taktpinnen från början.

Rredan på matchs första drive tog Stockholm bollen 67 yards på 6 spel för en TD som QB Anders Hermodsson springer in på egen hand. Också på Stockholms andra drive blir det sex poäng, denna gång genom en passning till WR Matthew Retzlaff. Sett till hela matchen gör Stockholm poäng på 6 av 8 drives i matchen - de två återstående är en punt och matchens sista drive då Mean Machines springer ut klockan.

I halvlek är ställningen 23-10 till Mean Machines efter två TD:s av Anders Hermodsson, en av Retzlaff samt ett 34 yard field goal av Jakob Gorecki. Ledningen hade kunnat vara större, men på slutet av halvleken hittar Uppsalas QB John Rock fram med en 68 yard lång TD-passning till Isac Vikman, ett spel som känns som en mindre kalldusch för hemmapubliken och gör att halvtidsvilan inte är fullt så avslappnad som den hade kunnat vara.

Den andra halvleken blir något tempofattigare, och i tredje kvarten gör lagen en TD vardera. Men så när Mean Machines utökar till 37-17 i början av den fjärde så känns det avgjort på riktigt och det går att luta sig bakåt på Mean Machines betongläktare något mer bekvämt. På planen börjar Mean Machines ge sina backup-spelare speltid, som QB Elliot Maric Larsson som får göra sina första spel i Superserien efter fjolårets SM-guld i U19-serien.

Till slut blåser domarna av matchen och Mean Machines-händer strecks mot luften efter en stabil och säker seger.

Mean Machines anfall har en utmärkt kväll på jobbet: Hermodsson får fram 18 av 24 passningar för 332 yards med 3 TD-passningar samt 43 yards på marken och 2 TD:s, siffror som hade gett honom matchens MVP-pris om det inte vore för en viss amerikan med nummer 8 på tröjan... RB Emil Knutsson tog viktiga 134 totala yards och den offensiva linjen ger Hermodsson bra med tid, undantaget ett par spel här och där. Men den stora offensiva stjärnan denna kväll är förstås WR Matthew Retzlaff som dominerade i luften och fångade in hela 15 passningar för 234 yards och 3 TD:s!

Mean Machines försvar släpper till 267 yards och 17 poäng, men känns som att de har matchen under kontroll och en extra växel att lägga i vid behov. Flera fina tacklingar - från bl.a. Peder Jungstedt  och Carl Henriksson, den senare hade också Stockholms enda interception i matchen - längst ner i planen sätter stopp för passningar från Uppsalas QB, medan linebackers Trolle Geuna och Pontus Westman samlade ihop 13 tacklingar tillsammans. Dessutom kunde Malcom Engström lägga till ytterligare en sack på CV:t och lär finnas kvar i toppen av den statistiska kategorin säsongen ut.

Fint spel, fint väder, en insats att mainnas av Matt Retzlaff och till slut en säker seger - vad mer kan en begära?

Mean Machines står nu på två segrar och en förlust efter tre spelade omgångar, och nästa vecka går resan till fjolårets SM-finalister Örebro Black Knights i en högintressant match på Behrn Arena.

MER FRÅN MATCHEN

Statistik, bilder och höjdpunkter från matchen hittar du här

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego