Hoppa till sidans innehåll

Storseger mot Uppsala gav semifinalplats

25 JUN 2021 18:28
Stockholm besegrade Uppsala 86ers med 41–0 (35–0) på Zinkensdamms IP dagen innan midsommar. Och Mean Machines ställs nu mot Carlstad Crusaders i semifinal den 3 juli på Tingvalla IP i Karlstad.
  • Uppdaterad: 25 JUN 2021 18:28

Länk till livesändning, statistik m.m. hittar du här

Det var fint väder, mycket folk på läktarna och underhållande, om än inte jämnt, när Stockholm Mena Machines tog sig an Uppsala 86ers i den sista matchen i det korta seriespelet i Superserien Herr säsongen 2021.

Matchen avgjordes tidigt då Stockholm tog ledningen på sin första drive i matchen mot ett Uppsala som kom till spel med en tunn trupp, men där stjärnan Nicholas Peterson nästan på egen hand höll Uppsala någorlunda kvar i matchen. 86ers kom som närmast till Stockholm 6-yardslinje och var därifrån nära att göra sina första poäng för matchen – och för säsongen – men en Uppsala-fumble satte stopp för möjligheten.

I Stockholm startade Philip Smith som QB som ersättare för småskadade Brett Hunchak och Smith imponerande sin QB-debut i Superserien. Han hittade fram till Matthew Retzlaff för en touchdown på Stockholm första drive i matchen och slutade med 9 av 10 passningar för 125 yards och 2 touchdowns.

Adam Westin ledde Mean Machines på marken med 10 rusher för 68 yards och 2 touchdowns, siffror som gav honom utmärkelsen som matchens MVP. Mean Machines övriga poäng i matchen tillkom när Nikolas Knoblauch tryckte in sin första TD i Superserien som running back från 1 yards ut och när Denny John tog en interception 75 yards för en touchdown.

WR Dario Dobrolevski är en sen förstärkning till Mean Machines lag inför slutspelet, och första gången han rörde bollen i en Mean Machines-tröja tog han en passning från Philip Smith 20 yards för en touchdown.

Glädjaden var också att Robin Gavelin Miranda satte var tillbaka som kicker och satte sex av sju extrapoängsförsök 

Stockholms försvar tog fyra interceptions och även om Uppsala hade ett par framgångsrika spel så var det – förutom tidigare nämnda spel från Stockholms 6-yardslinje – aldrig nära poäng för Uppsala. Knoblauch hade flest tacklingar med sina 6 medan Ludvig Myrén samlade ihop 3,5 tacklingar, en fumble recovery, en interception och en bruten passning. I den andra halvleken finns många nya och unga spelare speltid vilket var roligt att se.

Trots det ojämna resultatet och trots många flaggor och en del skador var matchen rolig hela vägen och det kändes från sidlinjen som två lag som gillade att spela fotboll. En fin kväll på Zinken - särskilt för den som hejar på Mean Machines-förstås.

Lite senare under kvällen stod det klart att Carlstad hade besegrat Örebro med 34–27 i Karlstad. Och det är ett resultat som betyder att Örebro – då tre lag slutade serien på samma poäng avgjordes den på inbördes poängskillnad – torts förlusten är klara för SM-final den 10 juli på Behrn Arena i just Örebro. Och det blir Stockholm och Carlastad som får göra upp om den andra finalplatsen i en semifinal på Tingvalla IP i Karlstad den 3 juli kl. 15.

Heja Mean Machines!

Skribent: Peter Nilsson
E-post: This is a mailto link

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll/Flaggfotboll/Landhockey
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

Pinpointer

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Stenhusgruppen

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

SAMARBETSPARTNERS

Mathem

 

Ekmans buss

 

Olofssons bil

 

C.B Trygg Fastighetskonsultation

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Troeng Johansson Consulting

 

Fagersta Brukshotell

 

Alfa Laval Tumba AB

 

Cigab

 

Flow Behave

 

Västertorps Bil och Däckservice

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Trafego