Hoppa till sidans innehåll
Foto: Andreas Lundgren Mean Machines vs. Black Knights 15 april 2016

Poäng men förlust mot Örebro

15 APR 2016 21:33
I Superseriens andra omgång förlorade Stockholm Mean Machines borta mot Örebro Black Knights med 6-54 (6-28).
  • Skapad: 15 APR 2016 21:33

Stockholms försvar gjorde, trots de 54 insläppta poängen i matchen, en godkänd match i Superseriens andra omgång när Stockholm Mean Machines gästade premiärspelande Örebro Black Knights. Man tvingade också Örebro till en punt på hemmalagets första drive på Behrn Arena. Men att ständigt få börja i dålig position, Örebro fick matchen igenom ofta börja med bollen runt mittplan, kombinerat med att Örebros nya amerikanska QB John Knox var riktigt duktig gjorde att poängen trillade in som ett trist vårregn denna fredagskväll i en match som också sändes på TV4 Sport.

- Försvarsmässigt hade vi svårt med Knox som är en grym spelare. Vi hade bra kontroll på Örebros springspel och släppte få långa passar men Knox var svår att få tag på, kommenterar Mean Machines huvudtränare Fredrik Pilbäck.

Redan på Örebros andra drive kunde denne Knox ge Örebro ledningen genom en egen 69 yards lång touchdown, och en fumble av Stockholm strax därefter gav Örebro ett av de ovan nämnda bra lägen och en möjlighet att utöka sin ledning med ytterligare en TD. Vilket man också gör efter att Stockholms defensiva backar räknat fel och låter en Örebrospelare komma helt fri i målområdet.

I den andra kvarten kommer Stockholm Mean Machines upp på poängtavlan när QB Zach Anderson hittar fram till WR Ivan Pavlovic - samma kombination som gjorde bra ifrån sig även i premiären mot Limhamn. Men detta Stockholms enda poäng i matchen (extrapoängsparken blockeras dessutom). Det blir dock aldrig någon riktig nerv i matchen, trots reduceringen, då Örebro strax därefter kan trycka in sin tredje för matchen. Och när Mean Machines safety/kicker Kristóf Szakács får ett field goal-försök blockerat så är det inte mycket att glädjas över för den som hejar på laget i vitt, blått och rött.

Ett fint trickspel på en punt av Örebro i inledningen av den tredje kvarten gör att hemmalaget utökar sin ledning och definitivt avgör matchen. Stockholm kämpar på, Örebro gör poäng lite då och då och när domaren sträcker matbollen upp mot himlen så står det 54-6 till Black Knights på poängtavlan.

- Vi tog flera steg i rätt riktning. Örebro är ett topplag och vi hängde med i första halvlek. På anfallet fungerade skyddet för vår QB Zach, den offensiva linjen och RB Alexander Råland jobbade bra ihop och Kijafa Crumble och Pavlovic gjorde återigen gedigna insatser i anfallsspelet, avslutar Fredrik Pilbäck.

Skribent: Peter Nilsson

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego