Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pål Stålnacke

Nu börjar säsongen på allvar!

05 MAJ 2016 13:56
När Stockholm Mean Machines på lördag tar emot Uppsala 86ers på Zinkensdamms IP är det säsongen 2016 som startar på allvar. Välkommen till kampen om fjärdeplatsen! Avspark den 7 maj kl. 15.
  • Skapad: 05 MAJ 2016 13:56

Stockholm Mean Machines har inlett säsongen med fyra matcher mot lag med ett sammanlagt resultat av 7 segrar mot 3 förluster (Örebro 3-0, Tyresö 2-1, Limhamn 2-2). I säsongens återstående fem matcher möter man lag 6 vinster och 6 förluster (Carlstad 3-0, Limhamn 2-2, Uppsala 1-2, STU 0-2). Och det inleds med dubbelmöten mot Uppsala 86ers, på hemmaplan nu på lördag kl. 15 och på bortaplan den 14 maj kl. 15.

- Nu börjar säsongen på riktigt. Kampen om fjärdeplatsen är riktigt spännande denna säsong. Uppsala har varit i kampen flera år medans Stockholm Mean Machines har allt att vinna. Vi gjorde en bra match mot Örebro och har under tidigare matcher spelat jämnt mot topplag i två och en halv kvart. Nu när motståndet är annorlunda skall det bli väldigt spännande att se hur det slutar. Veckans träningar har bjudit på bra fokus och många skratt, säger Fredrik Pilbäck, Mean Machines huvudtränare.

Uppsala har så här långt förlorat mot Limhamn och mot Örebro samt vunnit på STU och kommer till Zinkensdamms IP utan att ha imponerat i någon av matcherna. Men det har å andra sidan inte Stockholm Mean Machines heller gjort, som förlorat sina inledande fyra matcher med totalt 27-156 i poängskillnad. Men nu hoppas vi att laget kan vända trenden och göra en ordentlig ambition att nosa på den fjärde och sista slutspelsplatsen.

I senaste förlustmatchen mot Örebro Black Knights så gjorde Stockholm en riktigt bra andra kvart men lyckades inte hålla emot hela vägen. Det krävs att kombinationen QB Anderson och WR Pavlovic fortsätter att klicka och att den offensiva linjen både håller tätt i passningsspelet och öppnar luckor i springspelet. Försvaret har under hela säsongen gjort bra spel med ojämna mellanrum, om ambitionen är att närma sig slutspelsplatsen krävs det att det sker med mer regelbundenhet och att laget får en längre plan att jobba med.

Kampen om sista slutspelsplatsen inleds nu på lördag den den 7 maj kl. 15 på Zinkensdamms IP. Inträde 100 kr eller gratis om du är kläd i Mean Machines-kläder. Varmt välkommen!

STARTERS OFFENSE
OL Kristoffer Johansson
OL Nathan Fiegueiredo
OL Ruben Lohman
OL Sebastian Alevad
OL Milos Nestorovic
QB Zach Anderson
RB Byron Morales
RB Kiafa Crumble 
WR Ivan Pavlovic
WR Nati Habte
WR Fredrik von Tell

STARTERS  DEFENSE
DL Malcolm Engström
DL Nima Mousavi
DL Jonathan Janlert
DL Gogi Vasiq
LB Jakob Gorecki
LB Axel Loren
DB Kijafa Crumble
DB Trolle Geuna
DB Kristof Szakács
DB Max Lindvall
DB Ivan Pavlovic

Skribent: Peter Nilsson

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego