Hoppa till sidans innehåll

NFL-meriterad coach till Stockholm Mean Machines

24 JAN 2017 19:30
NFL-meriterade Leandro Veal, tidigare i Tyresö Royal Crowns, är klar som positionstränare och assisterade defensiv koordinator för Stockholm Mean Machines.
  • Uppdaterad: 24 JAN 2017 20:17

Efter spel på college för Tennessee Volunteers gjorde Leandro Veal totalt  7 säsonger i NFL efter att ha draftats av Atlanta Falcons år 2003. Förutom Super Bowl-laget Atlanta spelade han också för Denver Broncos och Tennessee Titans. Efter spel i United Football League 2010 lade han år  2011 skydden på hyllan efter en knäskada.

2015 anslöt Leandro sig till Tyresö Royal Crowns som positionstränare för den defensiva linjen, ett uppdrag han innehade i två säsonger innan han och Tyresö gick åt skilda håll, och nu är Leandro Veal klar för Stockholm Mean Machines.

– När vi möttes av nyheten att Tyresö och Leandro hade gått skilde vägar valde vi att kontakta honom för att se om han var intresserad över att komma över och hjälpa oss. Leandro är en  enormt engagerad tränare som var väldigt uppskattad av de spelare som han coachade förra säsongen. Att få chansen att jobba med en så rutinerad och meriterad coach är väldigt spännande för både spelare och ledare. Vi hälsar Leandro varmt välkommen till Zinkensdamm, säger Mean Machines huvudtränare Fredrik Pilbäck.

I Stockholm Mean Machines kommer Leandro Veal att fungera som positionstränare för defensiva tackles och hjälpa Thomas Larsson som  assisterande defensiv koordinator.

– Under åren i Sverige har jag fäst mig vid den amerikanska fotboll som finns här och jag brinner för att utveckla sporten. Jag tror att jag kan hjälpa till att få sporten att växa i takt med att allt fler intresserar sig för amerikansk fotboll i Sverige, säger Leandro Veal.

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego