Hoppa till sidans innehåll

NFL-meriterad Sverigebekant ny OC i Mean Machines

19 JAN 2018 22:02
Stockholm Mean Machines har gjort klart med Fred Armstrong som offensiv koordinator för Superserielaget.
  • Uppdaterad: 19 JAN 2018 22:08

Frederick Armstrong III är ett bekant ansikte för de som följt den amerikanska fotbollen i Sverige och en mycket meriterad tränare och ledare. Sedan 1991 har han vunnit 133 av 182 matcher som huvudtränare, och en hel del av dessa matcher har ägt rum i Sverige.

Fred Armstrong gjorde premiär i Sverige 1991 som huvudtränare för Solna Chiefs och under sina många år i Sverige tränade han också klubbenlagen Tyresö Royal Crowns och (inte minst) Stockholm Mean Machines och tog totalt fyra SM-guld. Han var också förbundskapten för både det svenska junior- och seniorlandslagen  och hade under ett par år Mean Machines nuvarande huvudtränare Fredrik Pilbäck i landslagstruppen.

Under sina år i Europa har han även varit förbundskapten i Tjeckien, Tyskland och Österrike och tränat klubblag som Stuttgart Scorpions och Munich Cowboys. I USA har Fred Armstrong tränat lag på en flera olika nivåer och positioner. Inte minst har han varit assisterande tränare i båda NFL-lagen i New York, Giants och Jets.

Så det är en extremt välmeriterad tränare som redan imorgon ansluter till Stockholm Mean Machines Superserielag. Kontraktet är skrivet för säsongen 2018 med option på förlängning även 2019.

– Vi är oerhört glada över att Fred är tillbaka i Stockholm Mean Machines. Hans kunskap och energi kommer bli extremt viktig, förstås för Superserielaget men hela föreningens ledare kommer kunna ta del av hans kunskaper, säger Fredrik Pilbäck, huvudtränare för Stockholm Mean Machines.

– Det känns bra att knyta ihop de tidigare så framgångsrika åren i Mean Machines med en förhoppningsvis lika framgångsrik framtid. Freds erfarenhet från högsta europeiska nivå och NFL kommer väl till pass när vi förbereder oss för att ta oss vidare ut i Europa när tiden är mogen.

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego