Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Mean Machines nollade 86ers i Uppsala

11 MAJ 2019 17:59
Stockholm Mean Machines besegrade under fredagskvällen hemmalaget Uppsala 86ers med 20-0 (13-0) på Österängens IP, Mean Machines första nolla sedan i maj 2017. På fredag möts lagen igen i Stockholm.
  • Uppdaterad: 11 MAJ 2019 17:59

En fumble långt ner på Uppsalas planhalva innebar slutet för Mean Machines första drive i matchen, men en "strip sack" av Uppsala-bördige Richard Liljestrand ger bollen tillbaka till Stockholm, vilket resulterar i att Mean Machines trots allt kan ta ledningen i matchen med 3-0 genom ett field goal från 27 yards av Hans Maximillian von Wachsmann.

Samme von Wachsmann sparkar senare in 6-0, även detta från 27 yards, vilket också är slutresultatet efter den första kvarten.

I den andra kommer Uppsala anfallsmässigt in mer i matchen, men sätter krokben för sig själva när de närmar sig Stockholms målområde - och Mean Machines Victor Carlsson sätter stopp för en Uppsala-drive när han slår bollen ur händerna på Uppsalas Johannes Nilsson när densamma är på väg att rusa in i Stockholms end zone.

Det är istället Stockholm som gör kvartens enda poäng och utökar till 13-0 när comeback:ande Michael Sander står för en akrobatisk mottagning i Uppsalas målområde på en passning från QB Alex Thury. Thury gjorde sin statistik sett bästa match för säsongen och fick fram 31 av 48 passningar för 265 yards och 2 TD:s.

Mönstret från den andra kvarten återupprepar sig i den tredje, där Uppsala flyttar bollen men misslyckas i avgörande läggen, samtidigt som Mean Machines flyttar bollen och gör poäng - denna gången genom en TD-passning fram till tidigare nämnde von Wachsmann fram till 20-0.

När 86ers fortsätter trycka på stoppas de på en drive av en misslyckade passning på fjärde down, och en annan gång genom en interception av Rufail Khalifa i Mean Machines målområde.

I den fjärde kvarten kastar Thury sin första interception för året efter att ha inlett säsongen med 99 raka passningar utan en interception , men Uppsala kan inte ta vara på tillfället, eller något mer tillfälle överhuvudtaget, utan matchen slutar 20-0 till Mean Machines.

Nollan var Mean Machines första i Superserien Herr sedan den 19 maj 2017 då Limhamn besegrades med 35-0 på bortaplan.

Stockholms anfall stod återigen för en stabil insats och förlitade sig under matchen på ett effektivt kortpassningsspel, samtidigt som försvaret höll Uppsala till 128 yards och framförallt täppte till när det behövdes som mest.

Men vinsten har Mean Machines inlett säsongen2019 i Superserien Herr med tre raka segrar.

Stockholm och Uppsala 86ers möts igen redan kommande fredag den 17 maj, men då på Zinkensdamms IP i Stockholm.

Bilder, statistik och sändningen från matchen ser du här

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego