Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Mean Machines besegrade Crusaders - igen

07 APR 2019 18:53
I en match där majoriteten av de 609 åskådarna på Zinkensdamms IP gladdes åt hemmalagets imponerande insats besegrade Stockholm Mean Machines gästande Carlstad Crusaders med 33-13 (14-7) i premiären av Superserien för herrar 2019.
  • Uppdaterad: 07 APR 2019 18:53

För att hitta Stockholm Mean Machines senaste seger över Carlstad Crusaders på Zinken måste vi ta oss ända tillbaka till säsongen 2008, så det var ur det perspektivet var lördagens seger en historisk match, som också visade att vinsten i SM-finalen under fjolåret inte var ett en tillfällighet.

För det är, i alla fall för nu, Stockholm Mean Machines, som regerar den svenska amerikanska fotbollen på herrsidan i och med sin övertygade 33-13-seger mot rödklädda Carlstad Crusaders på Zinken.

Det var främst Stockholms försvar som visade vägen  och man höll Carlstads anfall till under 200 yards och tog fyra turnovers, den första redan på Carlstad första drive i matchen då DB Denny John tog en interception på gästernas amerikanska QB Shazzon Mumphrey.

Åtta spel spelare kunde Mean Machines ta ledningen i matchen med 7-0 när QB Alex Thury hittar fram till WR Omar Fall. Alex Thury stod i sin premiär i Superserien för 16 av 26 passningar,  139 yards och 3 TD:s, en stabil debut i den blå tröjan.

Också Carlstads andra drive slutade med en interception, denna gång av Mean Machines Walter Vasanoja - men den första kvarten slutar 7-0 till Mean Machines Direkt i inledningen av den andra kvarten kan dock Carlstad göra ställningen till 7-7 när stjärnan Olof Flemström, som utsågs till Carlstads bästa spelare i matchen, sprang in bollen.  

När det känns som att Carlstad är på väg att komma i matchen stiger Mean Machines MVP i matchen, Malcolm Engström, in i handlingen, tar upp en Carlstad-fumble och springer 51 yards för en TD i ett spel väldigt likt det klassiska han stod för i SM-finalen på Stockholm stadion för ett drygt halvår sedan. Malcolm Engström stack ut matchen igenom och stod i statistikprotokollet för 3 tacklingar, 2 tacklingar för förlust av yards, 1 forced fumble, 1 fumble recovery för en TD, 2 sacks och 1 QB-hurry.

14-7 och med ett klart spelövertag till Mean Machines fördel var läget i halvtid, men i den andra halvleken tog Mean Machines över på riktigt, också på resultattavlan. Alex Thury hittade fram till WR Per Lindelöf till 20-7 i början av tredje kvarten, och i början av den fjärde till WR Hans Maximilian von Wachsmann för 27-7.

Med drygt sex minuter kvar av matchen trycker Mean Machines RB Joshua Akena in bollen från 1 yard ut och gör ställningen till 33-7. En sen TD av Mean Machines bekanta Emil Knutsson för Carlstad gör slutresultatet till 33-13 i en match där många i Stockholm gör bra insatser.

Mean Machines tredje interception i matchen togs duktiga CB:n Rufail Khalifa, som också bröt två passningar, medan Marcus Westman, Noghor Jemide och Robin Prevolnik hade flest tacklingar. Amerikanen Noah Risch hade från sin LB-position 4 tacklingar, en forced fumble, en fumble recovery och en 1 QB-hurry.

Mean Machines anfall gjorde 33 poäng på Carlstad Crusaders, något som inte händer varje dag de senaste åren, men lämnade ändå planen med känslan av att det finns mer att hämta. Joshua Akena sprang 21 gånger för 86 yards medan von Wachsmann ledde WR:s mina sina  4 mottagningar för 50 yards och 1 TD.

Allt som allt en härligt fin eftermiddag på ett välbesökt Zinken där  609 åskådare njöt av en match som gav mersmak inför säsongen som kommer - och som närmast fortsätter på lördag då Mean Machines beger sig till Helsingfors för ett möte med Helsinki Roosters i Northern European Football League.

MER FRÅN MATCHEN

Statistik, bilder och höjdpunkter från matchen hittar du här

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego