Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Matthew Retzlaff tillbaka i Mean Machines

22 DEC 2020 11:57
Till säsongen 2021 återvänder Matthew Retzlaff till Stockholm Mean Machines och Superserien Herr. Denna gång inte bara som WR utan också som assisterande OC.
  • Uppdaterad: 22 DEC 2020 11:57

Matthew Retzlaff kom till Stockholm Mean Machines 2018 och var i sin första säsong i Superserien Herr med och ledde laget till ett då sensationellt SM-guld på Stockholms stadion.

Han skulle återvänt till Stockholm redan året efter, men personliga skäl gjorde att han blev kvar i USA. Men till säsongen 2021 är Retzlaff tillbaka i Mean Machines-tröjan, och nu även som assisterande offensiv koordinator.

- Matt är en oerhörd tillgång. En duktig spelare, en fenomenal ledare och framför allt en härlig person. Han delar gärna med sig av sin kunskap och hoppar in och hjälper till varhelst det behövs, säger Fredrik Pilbäck, huvudtränare för Stockholm Mean Machines.

Matthew Retzlaff kommer från en riktig fotbollsfamilj - hans farfar spelade till exempel collegefotboll på Washington State och blev senare en framgångsrik tränare på high school-nivå.

Sin egen collegefotboll spelade Matthew på Southern Oregon University, en framgångsrik skola som blev mästare i NAIA-konferensen 2014 och förlorade i finalen 2015.

Under sina år på Southern Oregon University utsågs Matthew Retzlaff till offensiv MVP både 2015 och 2016, till All-Conference fyra gånger och till NAIA All-American 2016.

Totalt tog han emot 247 passningar för 3 373 yards och 40 TD:s - alla skolrekord - och allt som allt 5 200 totala yards och 47 TD:s under sina fyra år på skolan.

Matthew Retzlaff tog Superserien Herr med storm säsongen 2018 och stod för hela 48 mottagningar för 810 yards och 11 TD:s under säsongen. I SM-finalen var han en starkt bidragande orsak till Mean Machines finalvinst med sina 162 yards och 3 touchdowns i 42-41-segern mot Carlstad Crusaders.

Skribent: Peter Nilsson
E-post: This is a mailto link

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

Pinpointer

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Stenhusgruppen

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

SAMARBETSPARTNERS

Mathem

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Troeng Johansson Consulting

 

Fagersta Brukshotell

 

Cigab

 

Flow Behave

 

Västertorps Bil och Däckservice

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Trafego