Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Kungar av Stockholm

13 MAJ 2017 18:59
Stockholm Mean Machines besegrade under fredagskvällen Tyresö Royal Crowns med 35-6 (35-0). Mean Machines har därmed vunnit två raka matcher i Superserien - och är kungar av Stockholm igen!
  • Uppdaterad: 13 MAJ 2017 22:46

Förra veckan hemma mot Uppsala 86ers gick Stockholm Mean Machines till halvtidsledning med 35-7 - denna vecka borta mot Tyresö Royal Crowns var det än bättre: 35-0. Och detta trots att den första kvarten egentligen inte var någon höjdare för bortalaget.

Fredagskvälls drabbning på Tyresövallen, som spelas i strålande kvällssol inför 332 åskådare, var Mean Machines femte match i en säsong som har inletts med tre förluster och en seger. Mot Tyresö Royal Crowns gick Stockholm för första gången på mycket länge in i matchen som favorit - men inledningsvis såg det ut att kunna bli en spännande drabbning.

Tyresös försvar stoppar Stockholms två första drives - den andra genom ett klassiskt "goal line stand" - medan Tyresös anfall ser ut att kunna flytta bollen. Men i den första kvartens slutsekunder kan Stockholm trots allt ta ledningen genom ett springspel rakt upp i matchen av den tidigare Tyresö-spelaren Noghor Jemide. Och där någonstans öppnar Stockholm upp den omtalade ketchupflaskan.

Efter att Stockholm gått upp i leningen med 6-0 utökar man strax därefter, i inledningen av den andra kvarten, till 13-0 genom en TD-passning från Anders Hermodsson till WR Omar Fall. När Tyresö hamnar i 3-and-goal och ser ut att kunna reducera snor Kijafa Crumble istället åt sig bollen och springer 98-yards för en TD och 20-0 till Stockholm. Och Mean Machines är inte färdiga där.

Stockholm snor åt sig en fumble långt ner på Tyresös planhalva och strax därefter hittar Hermodsson återigen fram till Omar Fall för 27-0. Tyresös anfall och special teams fortsätter att sätta laget i dålig position på plan, men försvaret gör det bra och håller Tyresö kvar i matchen, bl.a. genom en interception i egen endzone av Aslan Zetterberg. Men med 2:52 kvar av första halvlek bökar Noghor Jemide in sin andra TD i matchen och vi har 35-0 på resultattavlan, vilket också blir halvtidsresultatet

I den andra halvleken gäller "mercy rule" med rullande klocka, vilket gör att halvleken går snabbt undan. Tyresö byter QB och höjer sig spelmässigt medan Stockholm bara har två drives under hela den andra halvleken - den ena slutar med en fumble och den andra med en punt in i Tyresös målområde. På matchens sista spel kan istället Tyresö göra en TD och fastställa slutresultatet till 35-6.

För oss som håller på Mean Machines tar vi främst med oss en riktigt bra andra kvart och att vi äntligen fick se ett Stockholm som drog på sig färre yards i bestraffningar än motståndaren. Erik Säving blir bättre match för match som running back för Mean Machines och i försvaret var det en fröjd att se Jesper Gregersson, Max Lindvall, Trolle Genua, hela den defensiva linjen och många andra.

Här kan du se hela matchen i efterhand

Nu har Stockholm Mean Machines vunnit två raka matcher i Superserien och är för första gången på länge med i kampen om slutspelsplatserna. Det var ett tag sedan vi kunde säga det... Nästa match för Stockholms del spelar nästa fredag mot Limhamn Griffins på bortaplan, också den tv-sänds.

Heja Mean Machines!

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego