Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pal Stalnacke This is a mailto link

Kampen om tredjeplatsen

11 JUN 2017 19:51
När Stockholm Mean Machines beger sig till Uppsala för match mot 86ers på lördag så är det tredjeplatsen i Superserien 2017 som står på spel. Avspark kl. 15 på Österängens IP.
  • Uppdaterad: 15 JUN 2017 21:15

Mycket i Superserien känns, med två omgångar kvar, avgjort. Carlstad kommer med all sannolikhet att sluta 1:a och Örebro kommer med lika stor sannolikhet att sluta 2:a. Limhamn kommer att hamna på plats 5 och Tyresö blir jumbo på plats 6. Den dramatik som finns kvar handlar om vilka lag som ska sluta på platserna 3 och 4 - och det står mellan Stockholm Mean Machines och lördagens motståndare Uppsala  86ers.

Förutsättningarna är att Stockholm blir tre om de vinner mot Uppsala 86ers på lördag. Men Mean Machines kan även bli tre vid förlust, så länge förlusten inte är större än 36 poäng, bara man besegrar besegrar Tyresö Royal Crowns i sista omgången. En tredjeplacering i tabellen innebär semifinal mot Örebro Black Knights, en tuff uppgift men på pappret mänskligare än en semifinal borta mot Carlstad Crusaders.

Men först ska matchen på lördag spelas, och till den kommer Mean Machines med 4 segrar och 4 förluster och med en storförlust på bortaplan mot Crusaders i senaste omgången. Stockholm hade inte mycket att sätta emot i den matchen, som är lika bra att lägga till handlingarna så fort det går. Uppsala å sin sida kommer också från en förlust modell större (0-30 mot Örebro Black Knights) så det är säkerligen två revanschsugna lag som möts i Uppsala och som vill visa att de är "bäst av resten".

Stockholm saknade ett par viktiga spelare borta mot Carlstad senast och behöver hitta tillbaka till det fina anfallsspel som man stundom visat upp under säsongen - och som man visade upp när man den 5 maj besegrade Uppsala med 48-13 på Zinkensdamms IP.  Uppsala anfall hade en knackig dag mot Örebro senast, och det gäller för Stockholms försvar att först och främst stänga ner Uppsala potenta springspel - kan Mean Machines lyckas med det är segern inom räckhåll.

Noterbart i Stockholms laguppställning är att WR Tyler McCulloch är tillbaka på planen för Mean Machines efter att ha missat större delen av säsongen på grund av skada, att Noghor Jemide ser ut att starta som RB på lördag och att CB Chris Rejby missar matchen på grund av skada.

Matchen spelas på Österängens IP, avspark är kl. 15 och det kan bli en höjdare! Har du inte möjlighet att se matchen på plats så sänds den på nätet på adressen https://86ers.solidtango.com/live/superserien-2017-uppsala-86ers-vs-stockholm-mean-machines-17-juni-kl-15-00. Heja Mean Machines!

PRELIMINÄRA STARTERS

Offense
LT Marko Nesovic
LG Christoffer Kirk-Johansson
C Ruben Lohmann
RG Tarik Cook
RT Jonas Söderberg
QB Anders Hermodsson
RB Noghor Jermide
Z Omar Fall
Y Tyler McCulloch
W Michael Sander
X Fredrik von Tell

Defense 
DL Jakob Gorecki 
DL Gogi Vasic
DL Noghor Jemide 
DL Malcolm Engström 
LB Trolle Geuna 
LB Victor Benerius
CB Kijafa Crumble 
CB Omar Fall
S Max Lindvall
S Jesper Gregersson
S Mikael Rosendahl

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego