Hoppa till sidans innehåll
Mean Machines damspelare Julia Olsson

Julia Olsson med i truppen mot Limhamn Griffins

09 APR 2016 00:41
Stockholm Mean Machines damspelare Julia Olsson kommer att ingå i den Mean Machines trupp som lördagen den 9 april spelar sin premiärmatch i Superserien 2016.
  • Skapad: 09 APR 2016 00:41

Julia har tränat med laget periodvis under försäsongen och imponerat, både fysiskt och kunskapsmässigt. Julia är en atlet med grym teknik. Hon har bra blick för spelet och har en naturlig instinkt. Det skall bli mycket intressant att få följa hennes nästkommande steg i utvecklingen, säger Mean Machines huvudtränare Fredrik Pilbäck.

Fredrik Pilbäck vill också göra tydligt att Mean Machines kommer att dressa uppåt 40 spelare under lördagens match och att det inte handlar om att fylla ut laguppställningen med en spelare som inte kommer att delta.

Julia dressar för att hon platsar och gör skillnad.

Julia Olsson är Sverige bästa offensiva linjespelare på damsidan och hör till en av de bästa i hela världen. Under fjolåret tog hon ett stort steg framåt i sin karriär då hon blev antagen till Oline Performance i Arizona i USA. Anläggningen har byggts upp av den fd. NFL-spelaren LeCharles Bentley och är helt och hållet dedikerad för offensiva linjespelare. Julia var den första europé och den första kvinnan som fått ett stipendium till Oline Performance någonsin.

Julia började spela amerikansk fotboll 2011 i Stockholm Mean Machines. Detta var precis efter det att hon pga. sjukdom, i mer än två år, drabbats av känselbortfall och förlamningar i båda armarna och ena benet.  Det var den amerikanska fotbollen som fick henne att börja träna och efter att ha suttit i rullstol och gått på kryckor så har nu fotbollen och Julias hårda arbete tagit henne hela vägen först till USA och nu också till Superserien.

Skribent: Peter Nilsson

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego