Hoppa till sidans innehåll

Inte denna gången heller

29 MAJ 2016 22:36
Trots att Stockholm Mean Machines för tredje gången denna säsong hade en ledning i fjärde kvarten så kom ändå säsongens sjunde förlust i bortamatchen mot Limhamns Griffins. Hemmalaget vann till slut med 34-30 efter 21-16 i halvlek.
  • Skapad: 29 MAJ 2016 22:36

Det var en både underhållande och spännande match som besökarna på Hästhagens IP och tv-tittarna bjöds på denna fredagskväll. Och Stockholm gjorde för andra matchen i rad en riktigt bra insats som tyvärr inte resulterade i några poäng i tabellen.

Första halvleken gick inledningsvis helt i Limhamns tecken, och de kunde också gå upp i en 14-0-ledning. Men innan lagen går till halvtidsvila så har matchen vänt - förvisso fortfarande med Limhamn i ledning i paus med 21-16 men med momentum helt på Stockholms sida.

Vändningen startar när QB Zach Anderson med drygt 10 minuter kvar av andra kvarten springer in en TD från 31 yards ut helt på egen hand.

Limhamn utökar förvisso sin ledning till 21-6, men detta blir snart 21-9 efter att Jacob Gorecki sparkar in Stockholms första field goal, både för matchen och för hela säsongen. Då återstår endast 27 sekunder av den första halvleken och de flesta förväntar sig nog att detta också ska bli resultatet i halvlek. Men Stockholms Nima Mousavi vill annat.

När Limhamn egentligen bara behöver springa ut första halvleken med en 12 poängs ledning i bagaget så försöker de sig på en shovel pass till sin RB. Bollen går dock in och ut ur hans händer och Nima Mousavi är alert nog att ta åt sig bollen. En 24 yard lång interceptionretur går hela vägen för en TD och lika hastigt som lustigt har vi en ledning för Limhamn med bara fem poäng, 21-16, i pausvilan.

Stockholms momentum fortsätter i inledningen av den andra halvleken när Zach Anderson hittar fram till Kijafa Crumble med en 59 yard lång TD-passning på Stockholms första drive i halvleken - och ledning med 23-21 för Mean Machines! Och detta blir strax därefter 30-21 till Stockholm efter en 36 yard lång TD-passning, återigen från Anderson till Crumble.

30-21 till Stockholm är också resultatet när vi ger oss in i den fjärde kvarten, och vi som hejar på Mean Machines börjar nu hoppas på seger. Men det ska inte bli så. Limhamn går först upp till 30-28 och avgör sedan matchen med 8 minuter kvar när Marcus Andersson kan ta sno åt sig passning från Zach Andersson - som stressad i endzone flippar iväg en olycklig passning - och returnera bollen hela vägen in i målområdet. 34-30 till Limhamn som vänder och vinner matchen på detta spel.

Det återstår förvisso drygt 8 minuter av matchen, men Stockholms anfall lyckas inte producera framåt när det som mest behövs.  Man har ett par passningar som går in i Limhamns endzone men någon mottagare lyckas aldrig knipa åt sig någon av dem och klockan rinner ut när Limhamn knäar ut bollen.

En underhållande och spännande match men bittert, bittert att segern återigen glider Stockholm ur händerna. Någon däruppe är inte på vår sida denna säsong. Många i Mean Machines gjorde bra insatser denna fredagskväll, men Kijafa Crumble förtjänar ett särskilt omnämnande. Men många andras insatser är värda att nämnas.

Närmast upp för Stockholm väntar en tuff hemmamatch kommande lördag då de regerande svenska mästarna Carlstad Crusaders kommer på besök till Zinkensdamms IP.

Heja Mean Machines

Skribent: Peter Nilsson

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego