Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pål Stålnacke

Förlust trots lovande anfallsspel

05 JUN 2016 12:42
Stockholms anfall krigade på men Carlstad Crusaders hade RB Brett Koepp. Lagen producerade tillsammans 791 yards framåt i en match som gästande Crusaders vann med 67-21 inför 406 åskådare på Zinkensdamms IP.
  • Skapad: 05 JUN 2016 12:42

Matchen mot Carlstad Crusaders avslutade en heldag med amerikansk fotboll på Zinkendamms IP. Tyvärr slutade också denna med en förlust för Mean Machines efter att U17-laget förlorat mot Täby Flyers och damseniorerna mot Arlanda Jets.

Mot Carlstad hade anfallet i Mean Machines Superserie-lag en bra dag, trots storförlusten med 67-21. Stockholm hade 297 yards i anfallet och en mer passningsyard än vad Carlstad hade - 211 mot 210. Men tyvärr hade Carlstad RB Brett Koepp som särskilt i andra halvlek gjorde lite som han ville och slutade med 18 rusher för 232 yards och 5 TD, med ett snitt på 12,9 yards på rush.

Det var också Carlstad som tog ledningen i matchen genom att gå upp till 13-0 i början av andra kvarten. Stockholm reducerade till 13-7 genom en passning från Zach Anderson till Kijafa Crumble men Carlstad kunde utöka sin ledning till 27-7 i halvlek. Av Carlstads fyra TD:s i första halvlek så stod WR Jacob Dahre för tre av dem.

Han överskuggades dock som sagt av Brett Koepp som gjorde fem TD:s i andra halvlek - från 8, 36, 34, 37 resp. 18 yards. Stockholm mäktade med två stycken i andra halvlek, och de var två riktigt stiliga spel dessutom - en 76-yard lång passning till Kijafa Crumble och en 42-yard run av Frank Tae.

Mot ett mänskligt anfalls hade Stockholm kanske hade haft en chans, men inte idag mot Carlstads maskin.

– Vi hade 7-13 med 2.21 kvar av första halvlek. Att göra 21 poäng på Carlstad är bra och anfallet levererade idag, men vi måste vinna två av tre lagdelar - anfall, försvar, specialteams - för att få med oss en vinst, säger Mean Machines huvudtränare Fredrik Pilbäck.

Det var dock en underhållande, om inte helt jämn, match som de 406 åskådarna bjöds på där lagen tillsammans stod för 791 yards framåt. Men denna eftermiddag kom inte Stockholms försvar och specialteams - Carlstad fick t.ex. i andra halvlek börja sina drives på Stockholms 46-yardslinje - inte upp till nivå för att göra matchen jämn mot Sveriges bästa lag i amerikansk fotboll just nu.

Se fler bilder från matchen här

Matchstatistik

Skribent: Peter Nilsson

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego