Hoppa till sidans innehåll

Förlust i slutminuterna mot Limhamn

09 APR 2016 22:20
I en nagelbitare till säsongspremiär så förlorade hemmalaget Stockholm Mean Machines mot gästande Limhamn Griffins med 14-24, efter att ha varit i ledning med 14-10 med tre minuter kvar av matchen. Stockholms poäng gjordes av Ivan Pavlovic, Fredrik von Tell och Jacob Gorecki.
  • Skapad: 09 APR 2016 22:20

Matchbilder publiceras inom kort.

Det var en typiskt premiärmatch som 455 åskådare på ett soligt Zinkendamms IP bjöds på. I alla fall om man med premiärmatch menar en match med många flaggor och hafsigt spel. Limhamn hade inget passningsspel att prata om medan Stockholm å sin tur inte hade något springspel att prata om, vilket gjorde båda anfallen blev aningen endimensionella. Båda försvaren spelade betydligt bättre och det var till slut Limhamns försvar som drog det längsta stråt, trots på tok för många bestraffningar.

Matchen avgjordes först i den fjärde kvartens sista minuter då Limhamn kunde springa in en interceptionretur för en TD vilket fastställde slutresultatet till 24-14 till gästande Griffins.

Det var också Limhamn som tog ledningen i matchen genom att field goal av kicker Markus Johansson tidigt i första kvarten. Men därefter var det Stockholm som tog över. Mean Machines nya amerikanska QB Zach Anderson hittade fram hemmalagets MVP i matchen - duktige wide receivern Ivan Pavlovic - och Stockholm tog ledningen med 7-3. Och vi är kvar i första kvarten när Stockholm utökar sin ledning till 14-3 efter en passning från Anderson till WR Joakim von Tell. Innan halvleken är slut reducerar dock en av Limhamns bästa spelare för dagen, RB Pär Danielsson, Stockholms ledning till 14-10.

14-10 står det också när den fjärde kvarten börjar. Stockholm spelar denna dag med en helt ny offensiv linje jämfört med förra året, utan en renodlad running back och med en QB med skadad fot, tre saker som bidrar till att laget saknar förmågan att springa ut klockan i matchens slutskede, något som skulle visa sig bli avgörande för slutresultatet. Och det blir inte heller bättre när Kijafa Crumble, som gjort spel som running back tidigare i matchen, tvingas utgå på grund av en förmodad hjärnskakning.

Detta sammantaget leder till att Limhamn får flera chanser att återta ledningen i matchen. Deras första försök slutar förvisso med en interception i målområdet av Stockholms Max Lindvall, men Limhamn ska som sagt få fler chanser. Och med 2 minuter och 50 sekunder kvar av matchen kan Limhamns QB Brian Ensminger, som inte hade en av sina bättre dagar, hitta fram till Elias Hallbäck som tråcklar sig hela vägen in i Stockholms målområde. Och när Marcus Andersson i Limhamn returnerar en interception för en touchdown med dryga två minuter kvar av matchen så slås spiken i den så omtalade kistan.

En snöplig förlust för Mean Machines, som trots allt var i ledningen med under 3 minuter kvar av matchen. Ett bättre fungerande springspel kunde lett till seger - men å andra sidan går det att hävda, beroende på var lagsympatierna finns, att om inte Limhamn haft en väldig massa yards i bestraffningar så hade de kunnat vinna med större siffror än vad de gjorde.

Sammanfattningsvis: ingen kanonmatch spelmässigt, men ändå en riktig nagelbitare på slutet. I Stockholm var det roligt att se WR:s Ivan Pavlovic liksom nya Fredrik von Tell. Försvaret gjorde en bra laginsats som tyvärr saknade pricken över i:et som en seger hade inneburit. Men ett positivt steg framåt med möjligheter att bygga vidare för Mean Machines och huvudtränare Fredrik Pilbäck.

Limhamn spelade som vi nämnt tidigare slarvig fotboll med väldigt många flaggor, men det är förstås ett styrkebesked att de trots detta vinner en match på bortaplan med 10 poäng. Matchvinnare för gästerna blev duktige RB Pär Danielsson, innan han lämnade matchen, och lagets defensiva linje, där matchens MVP i bortalaget, Simon Nilsson, stack ut. Linjen satte ett ständigt tryck på Stockholms QB Zach Anderson och var väldigt effektiva.

För Stockholms del väntar nu en veckas tid att läka sina sår innan man kommande fredag gästar Örebro Black Knights på Behrn Arena.

Poäng i matchen

0-3 Markus Johansson
7-3 Zach Anderson till Fredrik von Tell (Jacob Gorecki)
14-3 Zach Anderson till Ivan Pavlovic (Jacob Gorecki)
14-10 Pär Danielsson (Markus Johansson)
14-17 Brian Ensminger till Elias Hallbäck (Markus Johansson)
14-24 Marcus Andersson (Markus Johansson)

Publik: 455 personer

Alla bilder från matchen finns på vår Facebooksida

Statistik finns matchen finns här

Skribent: Peter Nilsson

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego