Hoppa till sidans innehåll

Förlust i fjärde kvarten - igen

17 MAJ 2016 10:23
Trots ledning med 7-3 i slutet av den tredje kvarten så blev förlust på bortaplan mot Uppsala 86ers med 7-20.
  • Skapad: 17 MAJ 2016 10:23

För andra gången i år tog Stockholm Mean Machines med sig en ledning in i fjärde kvarten i en match i Superserien. Men för andra gången så tappade också Mean Machines denna ledning och förlorade tillställning. Första gången var det i premiären hemma mot Limhamn Griffins. Denna gång var det i säsongens sjätte match på bortaplan mot Uppsala 86ers.

Redan på första spelet och på den första driven i matchen mot Uppsalas visade den nya franska running backen Frank Tae att han kommer bli jätteviktig i den andra halvan av säsongen för Mean Machines. Men det var båda försvaren som ägde först halvleken, som också slutade 0-0. Särskilt Stockholms försvar gjorde troligen sin bästa halvlek denna säsong. Ett missat field goal av Kristof Szakacs var det närmaste Mean Machines kom poäng i halvleken.

Det var istället genom ett field goal på sin första drive i andra halvlek som Uppsala kunde ta ledningen i matchen - men Mean Machines svarar direkt genom en fin drive som avslutas med en TD-passning från Zach Anderson till Ivan Pavlovic. Ledning med 7-3 i för Stockholm Mean Machines!

Bl.a. tack vare ett imponerade goal line-stand av Stockholm och ett missat field goal av Uppsala gör att Mean Machines tar med sig ledningen också in i fjärde kvarten. Men den första segern för säsongen - nej, det blev det tyvärr inte. 17 obesvarade poäng av Uppsala matchens sista fjärdedel avgör matchen till hemmalagets fördel som till slut kan vinna med 20-7.

Så ett stort steg framåt för Mean Machines jämfört med matchen på Zinken förra veckan (då Uppsala vann med 46-7), men tyvärr inte ett tillräckligt stort. Frank Tae slutade med 17 rusher för 54 yards i Superseriepremiär medan Jakob Gorecki i försvaret hade 6,5 tacklingar, 3,5 tacklingar bakom line of scrimmage och 2 sacks.

Nu väntar två veckors speluppehåll för Mean Machines innan laget den 27 maj tar sig an Limhamns Griffins nere i Malmö.

Heja Mean Machines!

Skribent: Peter Nilsson

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego