Hoppa till sidans innehåll

Förlust efter en stunds hopp

30 APR 2016 23:33
Det blev inte särskilt jämnt när Stockholm Mean Machines förlorade på hemmaplan mot Örebro Black Knights med 7-42 (7-21). Zach Anderson stod för Stockholms enda touchdown inför 312 åskådare på Zinkensdamms IP.
  • Skapad: 30 APR 2016 23:33

Det var sol och vackert väder över Södermalm i Stockholm denna lördagseftermiddag. Men på planen var det dystert värre inledningsvis. Det tog bara 2 minuter och 27 sekunder innan gästande Örebro Black Knights hade tagit ledningen i matchen genom en TD av RB Kasper Wedberg, efter en drive med enbart springspel - vilket skulle visa sig blev temat för dagen för gästande Black Knights.

Stockholms två första drives slutade å sin sida i rätt så mycket misär. Dystert och deppigt. Men så i den andra kvarten vänder matchen! I alla fall ett tag.

En fin punt av Mean Machines Kristof Szakacs ner till Örebros 7-yardslinje följt av ett taggat hemmaförsvar som tvingar Örebro till en punt som ger Stockholms anfall bra "field position". Och Mean Machines förvaltar det bra läget till en touchdown av QB Zach Anderson från 7 yards ut. Med 5:15 kvar av första halvlek är matchen oavgjord och det är match igen. Heja Mean Machines!

Men matchen vänder som sagt bara under ett tag. För Örebros hala QB John Knox hinner på de dryga 5 minuter som återstår av första halvlek att hitta fram med 2 TD-passningar - den första till Johan  Lindahl och den andra till Jimmy Palmborg. Och det som ett tag såg så lovande har hastigt och olustigt (med Mean Machines-ögon) förvandlats till en 21-7-ledning för Örebro i halvlekspausen.

Andra halvleken gör vi bästa att glömma. För förutom en fantastiskt snygg mottagning av Stockholms WR Ivan Pavlovic (som står för ett par snygga mottagningar varje match), det roliga i att se Mean Machines-bekantingen Markus Hudritsch spela bra i Örebro, Kijafa Crumbles fina kickoffretur (resultatet av ett av flera trickspel på special teams för Stockholm idag) samt Mean Machines LB Jakob Gorecki vara så bra som han brukar så var det inte mycket dramatik eller skönspel från någotdera lagen. Medan flera av Stockholms bästa spelare för dagen - som Crumble och Pavlovic - fick dubblera så kunde Örebro mala ner Stockholm med ett tungt springspel och en hal QB i John Knox som skrapade ihop 145 yards på marken och 3 TD-passningar (på endast 7 kompletta passningar).

Stockholm hade ett par chanser att reducera Örebros ledning men när allt var över så var Örebros seger odiskutabel och klar: 42-7.

Det bästa med dagens förlust är att det bara är en vecka kvar till när Stockholm får chansen att revanschera sig. Kommande lördag gästar Uppsala 86ers Zinkensdamms IP. Vi ses då!

Skribent: Peter Nilsson

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego