Hoppa till sidans innehåll

Victor Stoffel erbjuden en plats på Temple University

27 JUN 2018 00:41
Mean Machines-fostrade Victor Stoffel har av Temple University i Philadelphia erbjudits en möjlighet att kombinera utbildning och amerikansk fotboll på den högsta nivån inom den amerikansk collegefotbollen.
  • Skapad: 27 JUN 2018 00:41

Victor Stoffel är fostrad i Stockholm Mean Machines ungdomsverksamhet och var under 2017 med och vann SM-guld med Mean Machines U19-lag. I SM-finalen mot Kristianstad Predators gjorde han en magisk match och dubblerade som tight end (3 mottagningar för 59 yards, 2 TD:s) och på den defensiva linjen i försvaret (9 solotacklingar och 5 sacks). 

Efter att ha gjort inhopp under 2017 gjorde han under 2018 sin första hela säsong i Superserien och samlade under sina sex spelade matcher ihop 17 tacklingar, 1 sack och 1 fumble recory.

Victors framgångar i både klubb- och landslag och hans stora potential som fotbollspelare har inte gått omärkt förbi - och nu har Temple University erbjudit honom en möjlighet att få fortsätta sin karriär på högsta tänkbara nivå genom ett scholarship, eller stipendium, till skolan.

Victor Stoffel

Temple University Owls hör hemma i Philadelphia och spelar sin hemmamatcher på Lincoln Financial Field, samma arena där NFL-laget, och de regerande Super Bowl-mästarna, Philadelphia Eagles spelar. Temple deltar i American Athletic Conference  i Division I, den högsta nivån inom den amerikanska college fotbollen.

Många svenskar spelar på college nivå i USA, men de som erbjuds ett scholarship av en Division 1-skola är fortfarande ett fåtal. Blir de Temple University för Victor Stoffel blir han lagkamrat med två andra svenskar - Isaac Moore från Örebro Black Knights och Oskar Andersson från Karlskoga Wolves finns också de på skolan.

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego