Hoppa till sidans innehåll

Stockholm Mean Machines förstärker organisationen

22 SEP 2017 09:43
I ytterligare ett steg att nå vår målsättning att bli Sveriges främsta förening år 2020 har vi nu gjort klart med Mikael Roos som kommer att ansvara för våra matcharrangemang.
  • Uppdaterad: 22 SEP 2017 09:48

– Vi vill inte bara bli bäst på planen utan även runt omkring matcherna. Genom att skapa de bästa matcharrangemangen kommer vi även att locka till oss mer publik vilket i sin tur ger oss mer publicitet. Med Mikaels erfarenhet har vi nu knutit till oss den bästa i sin klass inom amerikansk fotboll i Sverige, kanske tom med Europa, säger Niclas Backlund, ordförande Stockholm Mean Machines IF.

– Vår målsättning för 2018 är att förutom Dam och Superserielaget skall även U19 hålla en högre klass på evenemangen. Vi är oerhört glada och tacksamma att Mikael har hoppat på vårt projekt fortsätter han.

Mikael har en gedigen bakgrund inom amerikansk fotboll. Som spelare började han i Kalmar Unicorns 1996 och avslutade den i Roslagen Bulldogs 2007. Mikael har även varit domare i omgångar under årens lopp. En hel del förtroendeuppdrag har hunnits med också. Förutom i SSAFF och STAFF har Mikael suttit i förbundsstyrelsen 2004-2014, varav 2005-2012 som evenemangsansvarig samt att han arrangerade SM-finalerna på Tele2 arena 2013 och 2014. Följande arrangemang har Mikael på sitt CV.

Som arrangör för SAFF (Svenska amerikansk fotbollförbund)

  • Samtliga SM-finaler 2005-2014
  • Junior EM 2006
  • Dam VM 2010
  • Flagg VM 2012

Som turneringsledare för IFAF (internationella förbundet)

  • Flagg VM 2010, 2014 samt 2016
  • Flagg EM 2015
  • Beach Football EM 2014
  • Flagg EM U15 2016
  • Beach Football VM 2017

– När jag fick frågan om jag ville jobba med evenemang för SMM var jag först skeptisk då klubbar enligt min erfarenhet inte tar detta med evenemang på allvar, men efter att pratat med ordförande Niclas Backlund och förstått att klubbens ambition är att bli bäst på evenemang I Sverige var utmaningen tagen i nästa andetag, säger Mikael Roos.

Under 2017 blev det korta inhopp kort tid inpå säsongen och fokus blev TV-matcherna, men med det korta och intensiva arbete som inleddes i april så lyfte vi evenemangen till en så pass hög nivå att vi klarade förbundets krav, fortsätter han.

2018 satsar vi långt högre och förhoppningsvis ser förbundet vårt arbete och därmed höjer sin lägstanivå betydligt högre. Allt för att göra svensk amerikansk fotboll till en attraktiv publiksport. SMM evenemang 2018 skall bjuda på en snygg inramning för alla involverade som upplevs professionell och därför lockar till återkommande besök som även tar med sig en polare eller två. 1 000 åskådare i snitt borde inte vara ett problem i Sveriges huvudstad, avslutar Mikael Roos.

VARMT VÄLKOMNA TILL ZINKENSDAMMS IP 2018!

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego