Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pål Stålnacke Niclas Backlund i aktion i hemmamatchen mot Örebro på Zinkensdamms IP i april 2017.

Ordförandekrönikan 2017

01 JAN 2018 16:38
2017 har varit ett händelserikt år i Stockholm Mean Machines guldbeströdda historia. Här sammanfattar ordförande Niclas Backlund året som gått - och ser fram emot ett ännu mer framgångsrikt 2018!
  • Skapad: 01 JAN 2018 16:38

Tiden går fort när man har roligt säger de. Det kan jag verkligen intyga. 2017 har flugit iväg och det har varit ett händelserikt år! Vad har då hänt under året? Nedan har jag samlat några av mina karameller under 2017.

Först och främst: ordning och reda i ekonomin. Vi har bytt verksamhetsår från ett brutet år till ett kalenderår, vilket gör det enklare för föreningen med massor av saker. Vi har anlitat en redovisningsbyrå som hjälpt oss att sköta bokföringen och gett alla lagdela möjlighet att påverka budget och ekonomi - mer ägandeskap till lagdelarna tycker styrelsen är ett steg i rätt riktning.

Vi har även och håller på att digitalisera vår arkivering av dokument. Detta är ett arbete som kommer ha en fortsatt utveckling under 2018. Detta för att skapa en plattform så att alla kan nå de dokument man behöver på ett och samma ställe.

Partnernätverk har startats vilket är en viktig plattform för oss och våra partners. Vi träffas 8-10 gånger per år och här fokuseras det på affärer mellan våra partners. Samarbetet med våra partners kommer att utvecklas under 2018.

"Ren vinnare" var vi först ut med inom vårt förbund. Sjukvårdsgruppen leder detta arbete som kommer att fortsätta under 2018. Målet är att samtliga medlemmar och föräldrar skall gå igenom denna nätbaserade utbildning. Det är av största vikt att alla förstår vad vi får i oss och vilka fällor det finns inom antidopingarbetet.

Värdegrundsarbetet har inletts under 2017. Vi har en enormt fin kultur i vår förening och man kan säga att det ”sitter i väggarna”. De flesta vet och känner vad föreningen står för. Detta vill vi även försöka få ner på print för tydliggöra detta. Dels för kunna luta oss på men även för att nya medlemmar skall kunna se vad som är viktigt för oss.

Ledarkonferensen detta året var vi 47 ledare samlade. Det har aldrig hänt tidigare i föreningens historia! Vi är många som leder föreningen framåt och vi tycker det är enormt viktigt att vi minst en gång om året samlas i ett forum där vi kan utveckla varandra. Minns väl kaoset med stolarna...

Heltidsanställd ledare med fokus på barn och ungdom anställdes under hösten. Vi inledde med två - Norm och Mike. Mike har gått vidare mot nya utmaningar, men Norm är kvar. Fokuset här är att rekrytera fler ledare och aktiva vilket har fungerat fantastiskt. Ca. 10 nya ledare är rekryterade och nu åker Norm runt till skolor för att visa upp vår sport och på så sätt locka till oss nya medlemmar.

Sportsligt har det varit ett av de bästa året någonsin. Vi har aktiva lag i samtliga årskullar vilket gör föreningen unik. Det är inte många andra föreningar som har detta ( tyvärr). Satsningen med fystränare har gett resultat. Detta tror jag har varit den största avgörande faktorn till att vi nått dessa framgångar:

U15: 3 vunna, 2 förluster
U17: obesegrade i serie och Dukes (inofficiellt SM-guld!)
U19: SM-guld!
Dam: SM-final!
Superserielag: SM-semifinal!

I barnsektionen U9-U13 mäter vi inte sportsliga resultat utan fokus ligger på att ha kul och utvecklas.

För att förlänga säsongerna, men även göra det möjligt för fler aktiva medlemmar att delta, har vi nu även startat upp en flaggfotbollssektion. Max Lindvall är sportchef för denna sektion. Mer info om detta kommer från honom inom kort.

Största och roligaste minnet för mig var min roadtrip för att se SM-semifinalerna där jag körde Helsingborg-Arlanda för att se damerna och efter den matchen körde jag med full bil till Örebro för att se Superserielaget. Efter därefter hem till Helsingborg igen. Det blev en lång dag med mycket fotboll!

Ett annat fint minne är mina dagar i Skövde där jag följde våra ungdomslag i Dukes Tourney. Vilket fantastiskt arrangemang och vilket jobb av ledare och föräldrar. Självklart skall vi dit och ha lika kul 2018. Sponsorgruppen kommer försöka arbeta för att skapa bättre möjligheter för alla att kunna följa med.

Avslutningsvis vill jag tacka alla er aktiva, ledare, ideella, föräldrar, syskon, mor- och farföräldrar, respektive - men framförallt vill jag tacka min fantastiska fru som låter mig lägga så mycket tid på min passion!

Nu ser vi fram emot ett ännu mer fantastiskt 2018!

Gott nytt år på er alla!

Niclas Backlund                                                  
Ordförande, Stockholm Mean Machines

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego