Hoppa till sidans innehåll

Niclas Carlson ger ökad styrka till Stockholm Mean Machines

26 SEP 2017 14:00
Fystränaren Niclas Carlson har efter 10 år som fysansvarig för Svenska Amerikansk Fotbollförbundet valt att inte förlänga sitt avtal med förbundet. Istället blir Niclas Carlson en del av Stockholm Mean Machines Sportgrupp.
  • Uppdaterad: 26 SEP 2017 14:30

Niclas Carlsons uppdrag i Sportgruppen blir att säkerställa att klubbens talang- och utvecklingsprogram blir framgångsrikt och leder mot långsiktiga idrottsliga mål.

 Det är enormt kul och roligt att vi fått ihop detta samarbete. Vi har sedan tidigare i höst gjort klart med Elite Training som kommer att sköta all vår fysträning från U15 och hela vägen upp till våra elitlag. Med Niclas Carlsson i organisationen kan vi nu, tillsammans med Elite Training, erbjuda våra nuvarande och blivande medlemmar en träningsmiljö i världsklass, säger Niclas Backlund, ordförande för Stockholm Mean Machines

Niclas Carlson är utbildad fystränare av har sedan 2006 varit med och utvecklat Svenska Amerikansk Fotbollförbundets landslagstrappa med kravprofiler, tester och anpassad träning för ungdoms-, junior- och seniorlandslagen i amerikansk fotboll för både damer och herrar. 

Niclas egen fotbollskarriär startade i Gävle 1988 med Gefle Black Mooses. Niclas Carlson har vunnit SM-guld som seniorspelare med Uppsala 86ers och som tränare med Gefle Red Devils U19-lag. Niclas har spelat amerikansk fotboll i seniorlandslaget och varit ansvarig fystränare för världslaget i amerikansk fotboll (IFAF World Team) sedan 2010. 

Niclas, hur  ser du på ditt nya uppdrag?
 De olika landslagen blir inte bättre än klubblagsverksamheten runt om i landet. Det gäller att klubbarna arbetar med barn- och  ungdomar på rätt sätt när spelarna är i utvecklingsbar ålder om man vill vara med och tävla på nationell och internationell hög nivå med eget material. Stockholm Mean Machines visar framfötterna som förening och jobbar redan idag med en talang och utvecklingsplan för barn- och ungdomar för att utveckla spelare i de egna leden som kan spela och vinna SM-guld på junior och seniornivå. 

 Tillsammans med Sportgruppen i Stockholm Mean Machines vill jag vara med och utveckla en redan bra verksamhet till ett skolboksexempel, att vara med och skapa en av landets allra bästa idrottsföreningar, oavsett sport, med fokus på rätt träning och idrottslig utveckling för unga spelare.

Vad vill du uppnå med ditt uppdrag? 
 Stockholm Mean Machines vill på sikt etablera både dam och herrlaget för spel på nationell och internationell hög nivå och vill med min hjälp skapa rätt förutsättningar för klubben att nå de idrottsliga målen för att kunna mäta sig mot bra lag ute i Europa. Tillsammans i Sportgruppen ska vi ge spelare i alla åldrar rätt förutsättningar att utvecklas fullt ut med anpassad träning i klubbens egen regi. När Stockholm Mean Machines tar ett helhetsgrepp för bredd och elit med långsiktig utveckling av egna och andras spelare som vill spela amerikansk fotboll på hög nationell och internationell nivå kommer nivån på svensk amerikansk fotboll på klubbnivå och landslagsnivå att förbättras.

 Som en del av Sportgruppen i Stockholm Mean Machines ska jag säkerställa att teori omsätts i praktik och att klubbens talang och utvecklingsprogram blir framgångsrikt och verkligen leder mot föreningens idrottsliga mål.

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego