Hoppa till sidans innehåll
Niclas Backlund - och till höger som linebacker i Limhamn Griffins.

Niclas Backlund ny ordförande i Stockholm Mean Machines

08 JAN 2017 20:30
På dagens årsmöte med Stockholm Mean Machines valdes Niclas Backlund till ny ordförande i föreningen efter Matilda Holm.
  • Uppdaterad: 08 JAN 2017 20:39

Matilda Holm lämnade efter ett år på ordförandeposten i Stockholm Mean Machines idag över uppdraget till Niclas Backlund.

Niclas har drygt 20 års erfarenhet av amerikansk fotboll i Sverige, en karriär som började i Helsingborg West Coasters 1990 då han var 10 år gammal.

– Då juniorverksamheten inte var så stor på den tiden började jag redan vid 12 års ålder att träna med seniorlaget. 1997 lades verksamheten ner i Helsingborg, vilket gjorde att vi började spela i det närmaste laget, Kronborg Knights i Helsingör. Min korta karriär i Danmark kröntes med ett silver i Mermaid Bowl.

– I samband med lumpen som jag gjorde i Halmstad började jag spela i Halmstad Eagles. Vi promenerade igenom Division 1 Södra två år i rad utan förluster men lyckades inte kvala upp till Superserien. Jag blev då uppvaktad av Limhamn Griffins och mitt sug efter att spela i Superserien gjorde att jag bytte lag 2001. 2007 gav det äntligen utdelning i form av ett SM-guld mot Carlstad Crusaders på Zinkensdamms IP.

Förutom spel i klubblagen representerade han också Sverige i NM och i en Finnkamp med juniorlandslaget.

– I herrlandslaget lyckades jag aldrig slå mig in i laget men var med under alla träningsläger. Det var tuff konkurrens då och jag konkurrerade bl.a. med Mean Machines Erik Fröstad, Martin Kwarnmark och Ola Rugeland.

Också vid sidan av planen har Nicklas Backlund varit engagerad i flera föreningar - i Helsingborg West Coasters styrelse samt tränare för U15-laget, i Halmstad Eagles styrelse samt huvudtränare för U19-laget samt i Limhamn Griffins som suppleant i styrelsen, medlem i valberedning samt att hjälpa till att utveckla ungdomsverksamheten.

Nicklas Backlund bor i Helsingborg och arbetat som ledare i flera olika företag, i dagsläget som platschef på CC Höganäs Byggkeramik AB.

Mean Machines styrelse i övrigt för 2017 har som ordinarie ledamöter: Kajsa Flisager, Stefan Klement, Trolle Geuna, Björn Almström, Johanna Pilbäck, Lina "Mini" Andersson och som suppleanter Per Schmidt och Rodrigo Montesino Ferrada.

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego